Priser på byggevarer

- Kraftig prisøkning

Flere faktorer har ført til en kraftig prisøkning på byggevarer, og prisene skal etter alt å dømme videre oppover.

PRISOPPGANG: Flere faktorer som har slått til samtidig, har ført til en kraftig prisøkning på trevare - og prisene skal videre oppover. Foto: NTB
PRISOPPGANG: Flere faktorer som har slått til samtidig, har ført til en kraftig prisøkning på trevare - og prisene skal videre oppover. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du pusse opp i sommer er det kanskje lurt å handle inn materialene allerede nå:

Byggevarebransjen varsler nemlig om en ytterligere prisøkning fra 1. juni, etter at prisene allerede har økt betraktelig det siste året.

Foreningen Norske Trevarer sier til Dinside at global trevaremangel ligger bak en allerede kraftig prisøkning.

- Kraftig prisøkning

- Det stemmer at det er en global trevaremangel. Det er sammensatte årsaker til dette, forteller Hilde Widerøe Wibe, daglig leder i Norske Trevarer til Dinside, og forklarer bakgrunnen for mangelen på trevare:

- Det er blitt en voldsom etterspørsel etter tre i hele verden, spesielt i Europa og USA. Mange har fått opp øynene for tre som bærekraftig råvare til både bygg og innredning, og denne trenden er blitt forsterket av coronapandemien som har medført en storstilt renovasjonsbølge. Alle vil pusse opp, sier Widerøe Wibe.

- I tillegg har Canada, som er en av verdens største produsenter av trelast, fått store barkebilleskader på sin eksport og restriksjoner på hogst. Alt dette er har ført til økte leveringstider og kraftig prisøkning på tre, forklarer hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer