- Krav på pengene tilbake

Har du handlet munnbind som ikke tilfredsstiller kravene til merking, kan du kreve pengene tilbake, sier Forbrukerrådet.

FALSKE MUNNBIND: Disse tegnene skal du se etter når du kjøper munnbind. Video: Kristin Sørdal / Dinside. Klipp: Ingebjørg Iversen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Idar Vollvik ble denne uka pågrepet av politiet, siktet for å ha mottatt ikke-medisinske munnbind fra utlandet som har blitt pakket om og solgt videre som medisinske munnbind. Munnbindene skal være solgt fra nettbutikkene Ludostore og Voviclean.

Vollvik selv nekter straffskyld og saken er under videre etterforskning.

– Jeg kan innestå for at munnbindene er 100 % lovlige og har all dokumentasjon i orden, sier Vollvik til Dinside.

Statens legemiddelverk har imidlertid ilagt Vollviks selskaper omsetningsforbud for munnbind:.

De anbefaler forbrukere å ikke bruke produkter fra Vovi AS og Ludostore dersom man trenger den beskyttelsen som medisinske munnbind type I, II eller type IIR gir.

Dette forklarer de med at disse er mistenkt å være feilmerket, og at Legemiddelverket dermed ikke kjenner til kvaliteten på disse produktene.

- Hvis merkingen ikke samsvarer med produktet, kan det gi en falsk trygghet og ha en alvorlig risiko og konsekvens for bruker og de rundt. Produkter merket medisinske munnbind type I, II eller IIR som er solgt fra Vovi AS og Ludostore er mistenkt å være feilmerket og ommerket. Legemiddelverket kjenner ikke til kvaliteten på disse produktene og vi fraråder bruk av disse, sier Petter Alexander Strømme, seniorrådgiver i Legemiddelverket, til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer