Kredittkort blues

Småbyer er gjerne full av kjedebutikker. Også Tromsø har sine H&M-filialer og Kappahl-avdelinger. Men byen er i tillegg velsignet med etablissementer som selger mer eksklusive varer.

Publisert

Sjokkerende mange er de riktignok ikke, men de er der.

Pengefolket i byen må også ha noen steder å flashe kredittkortene sine.

I disse forretningene handler også de som ikke vil gå med samme klær som naboen, eller sitte i de samme møblene som alle andre.

Spisebord til 33.000 kroner

Tecnika Design Interiør nord i Storgata er blant disse stedene. Innehaver Harry Sivertsen har i et år pushet dyre designmøbler til kontinentale nordboere.

- Det dyreste vi har inne akkurat nå, er dette spisebordet fra danske Hansen & Sørensen. Det koster om lag 33.000 kroner, forteller han.

Salget går så det suser. Også i en by med 60.000 innbyggere er det et marked for kostbare bord og dyre sofaer. - Jeg har sjelden problemer med å selge for 150.000 kroner på en uke, sier Sivertsen.

- Hvem handler her?

- Stort sett folk som er bevisste på og opptatt av design. En overvekt er nok voksne folk med god lønn, gjerne fra akademiske miljøer. Men faktisk også en del yngre designinteresserte folk, sier han.

- De sparer og planlegger gjerne kjøpene sine. I stedet for å kjøpe åtte Arne Jacobsen-stoler på en gang, kjøper de to -tre i gangen, opplyser Sivertsen og viser oss stolene som hver koster over 2.000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer