Kredittkort: Tryggest på nettet

Å betale med kredittkort på nettet er faktisk like trygt eller tryggere enn å bruke kortet i butikker, viser en fersk rapport fra Australia.

Kredittkort: Tryggest på nettet
Publisert

The National Office for the Information Economy i Australia viser til en rekke undersøkelser i rapporten:

Få med kort

US National Consumer's League Internet Fraud Watch, som overvåker kredittkortsvindel på nettet i USA, melder at majoriteten av svindelen skjer ved betaling med sjekk, kredittkort over telefon samt stjålne kortnumre fra kastede kvitteringer.

- Nettbaserte transaksjoner er i mange tilfeller tryggere enn transaksjoner der du oppgir kredittkortnummeret ditt over telefon eller betaler med sjekk, sier visepresident Hally Wolhandler i amerikanske ActivMedia Research til BizRate.com.

Kun tre prosent av de som blir svindlet på nettet, blir svindlet etter at noen stjal kortnummeret de oppga. Det gir en meget lav svindelrate totalt sett.

Under en promille

- Prosentmessig er andelen omtrent den samme betaling per post og telefon som ved betaling med kredittkort på nettet. Kun 0,09 prosent av nettshopperne opplever kredittkortsvindel, sier senior visepresident Steve Ryan i VISAs internett-divisjon eVisa til bladet Industry Standard. Rivalen Mastercard er enig med VISA i at svindelraten er den samme ved kredittkortbetalinger som ved andre betalingsformer. De oppgir en svindelandel på 0,08 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer