Allerde i 2013 ble det gjort endringer med tanke på hva slags informasjon en faktura fra kredittkortselskapene kan inneholde. Onsdag varslet Finanstilsynet at det nå kommer nye retningslinjer, som erstatter disse.
Dette innebærer blant annet at hele det skyldige beløpet skal komme frem i beløpsfeltet på fakturaen.
LES OGSÅ: Dyrt å dra kredittkortet hos Posten
Skal stå skyldig beløp

Ifølge Finanstilsynet tar de nye retningslinjene utgangspunkt i Finansforetakslovens paragraf 16.1 om krav til god forretningsskikk i kundebehandlinga.
- God forretningskikk tilsier at man følger disse retningslinjene, sier forbrukerkoordinator Anders N. Kvam i Finanstilsynet til Dinside.
Her er de fire punktene som nå innføres som nye retningslinjer:
Som Dinside har skrevet om tidligere, er det kredittkortselskaper som plutselig øker kredittkortgrensa uten at kunden har bedt om det.
Nå skal beløpsfeltet altså ikke være blankt, slik mange selskaper praktiserer i dag.
kostnadene ved ulike betalingsløsninger.
Mange selskaper slurver
I et brev til selskapene som tilbyr kredittkort, skriver Finanstilsynet at de nye retningslinjene blant annet skyldes at mange av foretakene ikke har gitt den informasjon som
finansavtaleloven krever når de sender ut faktura til kundene.
- Selv om de fleste retningslinjene fra 2013 har blitt fulgt, har vi fått veldig mange klager fra kunder om at hele det skyldige beløpet ikke oppgis under beløp på fakturaen, sier Kvam, og legger til at dette er bakgrunnen for at de har valgt å gjøre en innskjerping av retningslinjene.
- I løpet av forholdsvis kort tid vil vi undersøke om de nye retningslinjene blir fulgt, og da se an om det er behov for ytterligere tiltak, sier han.
Han legger til at disse gjelder fra og med nå, men at selskapene antakelig vil trenge litt tid for å oppdatere sine fakturasystemer.
Behov for strengere regelverk
Jorge Jensen, fagdirektør for Finans i Forbrukerrådet, sier til Dinside at de også kjenner til mange tilfeller av forbrukere som har blitt forledet av beløpene på fakturaene, og at disse forbrukerne ender opp med å dra med seg gjeld de både kunne og burde kvitte seg med i månedsvis.
Likevel etterlyser de strengere tiltak fra Finanstilsynet, enn nye retningslinjer.
- Vi har diskutert dette både høyt og lavt hos våre lovgivere, og selv om vi applauderer at hele kreditten skal komme fakturaen, så hadde vi ventet at Finanstilsynet var hardere i klypa. Det er ikke behov for en ny «prøveperiode» med retningslinjer, det burde blitt nedfelt som forskrift, understreker Jensen.
LES OGSÅ:
DNBs Mastercard får eurobonus-opptjening
Det nytter faktisk å klage på regningen
Lei av lange KID-nummer?