Kredittkortfakturaen skal vise hele det skyldige beløpet

Selskapene skal ikke lenger føre opp minstebeløp, eller la beløpsfeltet stå blankt.

HVOR MYE SKYLDER JEG? Finanstilsynet vil at hele det skyldige beløpet skal oppgis i feltet for beløp på kredittkortfakturaen. Foto: BERIT B. NJARGA
HVOR MYE SKYLDER JEG? Finanstilsynet vil at hele det skyldige beløpet skal oppgis i feltet for beløp på kredittkortfakturaen. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Allerde i 2013 ble det gjort endringer med tanke på hva slags informasjon en faktura fra kredittkortselskapene kan inneholde. Onsdag varslet Finanstilsynet at det nå kommer nye retningslinjer, som erstatter disse.

Dette innebærer blant annet at hele det skyldige beløpet skal komme frem i beløpsfeltet på fakturaen.

LES OGSÅ: Dyrt å dra kredittkortet hos Posten

Skal stå skyldig beløp

Ifølge Finanstilsynet tar de nye retningslinjene utgangspunkt i Finansforetakslovens paragraf 16.1 om krav til god forretningsskikk i kundebehandlinga.

- God forretningskikk tilsier at man følger disse retningslinjene, sier forbrukerkoordinator Anders N. Kvam i Finanstilsynet til Dinside.

Her er de fire punktene som nå innføres som nye retningslinjer:

Foretaket skal ikke øke kredittramma uten etter søknad fra kunden og bør altid avslå en søknad om kredittkort om kredittvurderinga er negativ.

Som Dinside har skrevet om tidligere, er det kredittkortselskaper som plutselig øker kredittkortgrensa uten at kunden har bedt om det.

Opplysningene i kontoutskrifta, se finansavtaleloven § 48a, skal stå på fakturaen eller i et vedlegg til fakturaen. Opplysningene skal gis hver måned, og opplysningene skal være godt synlige. På alle fakturasystem skal beløpsfeltet på fakturaen vise samlet utestående kreditt. Kunden skal gis informasjon på fakturaen om at beløpet kan endres til eit lavere beløp og hvilket beløp som minimum må betales.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer