Kredittkortsvindel: Du kan nekte å betale

Har du handlet CD-plater i nettbutikken CD Universe, er du i faresonen. Kredittkortnummeret ditt kan være på avveie og bli misbrukt. Hvis du mottar en uventet regning fra kredittkortselskapet må du simpelthen nekte å betale.

Publisert

En russisk 18-åring hacket seg nylig inn på serveren til CD Universe og stjal 300.000 kredittkortnumre. Da nettbutikken ignorerte hackerens forsøk på utpressing, rakk han å legge om lag 25.000 numre på Internett før sidene ble stengt.

I en e-post ber nå CD Universe sine kunder om å melde fra dersom de har mistanke om svindel.

Få imidlertid ikke panikk selv om du vet du har handlet hos CD Universe. Er du blant flertallet som handler på Internett med kredittkort, og ikke debetkort, kan du ta det med ro. Når den overraskende regningen fra kredittkortselskapet dumper ned i postkassa, skal du ganske enkelt kontakte selskapet og si at du ikke vedkjenner deg regningen.

Selskapet har bevisbyrden

- Har du ikke bestilt det regningen viser, kan du bare nekte å betale den. Det er nemlig kortselskapet og banken som har bevisbyrden, og må sannsynliggjøre at det er du som har bestilt eller kjøpt den aktuelle varen. De har verken underskriften eller pin-koden din å vise til, sier Paal Bjønness, jurist i Forbrukerrådet.

Dermed vil du ikke måtte betale regningen. Ansvaret får amerikanerne i CD Universe, banken og kortselskapet krangle om - du blir ikke skadelidende. For å unngå at svindelen gjentar seg, kan du be om et nytt kredittkort med et annet nummer. Vil selskapet ikke gi deg det, bør du bytte til et annet selskap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer