Hvor mye øker kreditten?

Kredittregningen kan øke med 17.000 kroner innen du betaler det du skylder

Sjekk hvor raskt prisen øker om du blir ivrig med kredittkortet, samt hvor fort du bør betale tilbake.

LAG EN PLAN: Betaler du med kredittkort, bør du ikke drøye det for lenge med å betale regningen. Da kan nemlig prisen på det du kjøper bli langt dyrere. Derfor anbefaler ekspertene deg å lage en tilbakebetalingsplan. Foto: Foto: Jon Olav Nesvold/NTB Scanpix.
LAG EN PLAN: Betaler du med kredittkort, bør du ikke drøye det for lenge med å betale regningen. Da kan nemlig prisen på det du kjøper bli langt dyrere. Derfor anbefaler ekspertene deg å lage en tilbakebetalingsplan. Foto: Foto: Jon Olav Nesvold/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne saken ble skrevet i forbindelse med black friday 2018, men rådene som gis i den gjelder for kredittkjøp generelt.

- Kredittkort bør brukes som betalingsmiddel, ikke som kilde til å ta opp lån. Når det brukes til betaling, høster du fordelene av kredittkortet, uten ulempene som de høye rentene medfører, sier Elisabeth Realfsen i Finansportalen til Dinside.no.

En undersøkelse gjennomført av betalingsleverandøren Klarna viser at én av tre planlegger å handle i løpet av black week og black friday. Blant disse vil 40 prosent handle på nett, 30 prosent i fysisk butikk og resten hos begge to.

Virke forventer en omsetning på nærmere 3,9 milliarder kroner på black friday, som er rundt 300.000 kroner mer enn i fjor.

Anbefaler kredittkort til netthandel

Dersom du planlegger «å slå deg løs» på nett i løpet av black friday-uka og få unna en god deg av årets julegavehandel, anbefaler samtlige eksperter vi har snakket med å bruke kredittkort til å betale.

Det er fordi du får ekstra beskyttelse gjennom finansavtaleloven, særlig fra bestemmelsen om at kredittyter har det samme ansvaret som selgeren når det betales med kredittkort.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer