Krefteksplosjon i vente

Antallet nye tilfeller av kreft i Norge vil øke med 40 prosent de neste 20 årene. Flere kommer til å leve med sykdommen i mange år, og behovet for rehabilitering blir derfor enormt.

Publisert
Sist oppdatert

I år 2000 fikk drøyt 22.000 nordmenn påvist kreft. Dette antallet kommer til å øke dramatisk de neste årene, viser beregninger fra Kreftregisteret. Økningen skyldes både at vi lever lengre og at mange har en usunn livsstil. Røyking, uheldig sammensetning av kosthold og mangel på mosjon er blant de viktigste årsakene til den voldsomme veksten.

Oppfølging av kreftpasienter kommer til å bli en stor oppgave i årene som kommer. Derfor har Lions Røde Fjær bestemt at årets dør-til-dør-aksjon, søndag 28. mars, skal gå til inntekt for et nasjonalt senter for forebygging av kreft og rehabilitering av kreftpasienter.

Bygget skal reises i tilknytning til rehabiliteringssenteret Montebello ved Lillehammer. Målet er å samle inn 40 millioner kroner. Fokus på riktig ernæring og fysisk aktivitet er noe av det viktigste i forebyggingen av kreft. Montebello-Tunet skal spille en nøkkelrolle i dette arbeidet.

Norge langt bak- Vi er noviser på rehabilitering av kreftpasienter i Norge. Vi ligger flere tiår bak land som Tyskland, sier Inger Forfang Sandvik ved Radiumhospitalet til nyhetsbyrået Newswire.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer