Krem som fjerner tatovering

Et alternativ til kirurgi og laser?

- Bruk en krem oppå den andre for å aktivere den patentsøkte formelen som trenger gjennom huden, og angriper blekk i dermos, ifølge Tattoo-bort. Foto: www.tattoobort.com
- Bruk en krem oppå den andre for å aktivere den patentsøkte formelen som trenger gjennom huden, og angriper blekk i dermos, ifølge Tattoo-bort. Foto: www.tattoobort.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Fjern tatovering uten smerter og arr. Tattoo-bort...det opprinnelige tatoverings «fade away» systemet! Smertefrie resultater på få uker!

Dette står på nettsidene til Tattoobort.com, som selger en «unik» krem som skal få tatoveringer til å forsvinne gradvis i løpet av tre til ni måneder.

Ifølge Mattilsynet har rundt ti prosent av nordmenn en tatovering av et eller annet slag.
Og stadig flere ønsker å fjerne tatoveringene sine, bekrefter daglig leder Elin Ovedal ved Rogaland Laserklinikk, ifølge Aftenposten.no. Fjerning av tatovering utgjør faktisk 35 prosent av alle behandlinger som blir gjennomført ved klinikken i Stavanger.

Men hva med denne kremen? Kan den virkelig fjerne tatoveringer? DinSide Helse har snakket med de som selger kremen i Norge, i tillegg til en hudlege og en plastisk kirurg.

Les mer: En av fem angrer på dette…

Fjerne tatovering med krem

Hva ville du gjort for å fjerne en tatovering? (Avsluttet)
Denne kremen eller liknende produkter. (39%) 315
Laser eller kirurgi. Jeg ville ikke ha prøvd denne kremen eller liknende produkter.(31%) 251
Jeg vet ikke. (23%) 185
Jeg bruker en krem nå, for å bli kvitt en tatovering.(6%) 45
Jeg har allerede fjernet med laser/kirurgi.(2%) 17
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Ikke mulig, tror mange

Ronja Trollvika ved Tattoo Bort forklarer hva som skjer.

- Kremen inneholder ingredienser som bryter ned blekk. Det er mange som ikke tror at det lar seg gjøre. Men dette er jo ikke gjort over natten, men på sikt, forteller hun DinSide Helse.

På nettsidene står det ikke noe om innholdet i kremen, som skal brukes to ganger daglig.

- Og under «kjøpsbetingelser» står det at det ikke kan gis garanti på produktet, da det avhenger av mange faktorer og skiller seg fra person til person. Kan du utdype dette litt?

- Kremen fungerer på alle, men enkelte har sart hud og må kanskje stoppe behandlingen av den grunn. Andre har veldig mørke og gamle tatoveringer og enkelte ganger går ikke alt helt bort, sier Trollvika om det amerikanske produktet.

Les også: Sannheten om tatoveringer

- Skulle begynt med dette for mange år siden

På nettsidene til Tattoo-bort (TB) deler flere amerikanske brukere sine positive erfaringer:

- Jeg skulle ønske at jeg hadde begynt å bruke TB for mange år siden. Takket være TB har tatoveringen min falmet så mye at jeg kan gå i kortarmet genser igjen.

- Jeg brukte TB for å duse ned en gammel tatovering. Den falmet bort slik at jeg kunne lage en ny ovenpå. Folk som vil ha en ny tatovering over den gamle kan trygt bruke TB. Det virker!

Les også: Tatoveringer kan være livsfarlige

Trollvika oppgir at grunnen til at det ikke er noen norske kommentarer der, er fordi produktet nylig er lansert i Norge, og derfor er det for tidlig med tilbakemeldinger fra norske kunder.

BILDESPESIAL: Tatoveringer fra flere verdenshjørner

Dette sier hudlegen og plastisk kirurgen

DinSide Helse har spurt hudelegen og plastisk kirurgen hva de mener om dette produktet. Ingen av dem kjenner til kremen.

- Jeg har ingen erfaring med slike kremer og har aldri hørt om dem. Jeg har sett på produktinformasjonen og klarer ikke å forstå hva de inneholder, forteller plastisk kirurg Christian Busch, ved Bergen Kirurgiske Sykehus, som også sitter i legepanelet til Lommelegen.no.

Han legger til:

- Jeg har gjort et lite søk i litteraturen og finner ingen vitenskapelige studier som sier noe om effekten av slike kremer. Studien som produktet refererer til finner jeg ikke publisert på Pubmed, sier han.

Pubmed er verdens største database innen medisin, sykepleie, odontologi, veterinærmedisin, helsestell og preklinisk vitenskap. Den har referanser til artikler fra cirka 4.800 tidsskrifter, ifølge Wikipedia.

Les også: Bivirkninger av permanent sminke

Busch legger til at alle tatoveringer bleker med tiden, og at et slikt kremprodukt muligens kan fremskynde en slik prosess, men at det foreløpig virker lite dokumentert.

Ikke bruk tid på dette

Hudlege Jon Langeland ved Hudklinikken i Oslo kjenner heller ikke til kremen, og kan ikke tenke seg at det finnes en krem som har denne effekten.

- Så det er ikke merkelig at det ikke gis garanti. Her er det nok mest sannsynlig at alle blir misfornøyde, men at de ikke får pengene tilbake. Tatto-bort bør kunne vise til noe form for dokumentasjon. Jeg tror ikke jeg ville brukt tid og penger på å forsøke dette, sier han til DinSide Helse.

Dropp sydentatoveringene!

Best med laser

Christian Busch mener den beste måten å fjerne tatoveringer på er via laser.

- Det som virkelig har effekt er laserfjerning. Det har vært en fare for arrdannelser, men den er nå blitt redusert med nye, mer sofistikerte lasere.

Ronja Trollvika var også kritisk til produktet i starten, men har endret syn:

- Jeg var selv blant skeptikerne, men allerede etter fjorten dager kunne jeg se en anelse av nedbryting av blekket på en mørkblå og rød tatovering, forteller hun.

På Tattoobort.com koster en testpakke med én måneds forbruk kr. 249,- (kampanjetilbud), eller man kan kjøpe pakker til både tre og seks måneders forbruk til henholdsvis 1296,- og 2500,- kroner.

Å fjerne tatovering med laser er både tidkrevende og dyrt. Ifølge Elin Ovedal må noen komme opptil 14 ganger, og det kan koste opp mot 50.000 kroner. Som oftest blir sluttresultatet bra, men tatoveringen forsvinner sjelden helt, og man kan få hvite flekker der man har blitt behandlet. Men dette vil normalisere seg etter noen måneder, ifølge Aftenposten.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer