Krev å få se regnskapet

Fra disse dager kan du være sikker på at du har Barne- og familiedepartementet i ryggen når du ber om å få se regnskapene til barnehagen.

Publisert
Sist oppdatert


Foreldre som nektes innsyn i regnskapene til private barnehager har fått seg en ny alliert i barne- og familieministeren.

I disse dager sender Barne- og familiedepartementet ut et nytt avsnitt i sine merknader til forskriften om barnehagens samarbeidsutvalg.

I departementets merknader til forskriftens §6 står det nå:” Foreldrebetalingen er viktig i forholdet mellom foreldre og barnehagen, jf. barnehageloven§15a som hjemler nærmere regler om foreldrebetalingen. Samarbeidsutvalget har derfor krav på å få seg forelagt og rett til å uttale seg om blant annet budsjett, regnskap og endringer i foreldrebetaling”.

- Dette er ikke en lovendring – bare en presisering av vår tolkning av det regelverket som allerede gjelder, sier avdelingsdirektør Eli Sundby i Barne- og familiedepartementet til DinSide.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer