Hvordan få høyere lønn?

Krev høyere lønn

Misfornøyd med lønna? Det er nå du bør forhandle med sjefen!

- TIDEN ER INNE: Lav arbeidsledighet gir unge muligheten til i større grad å kunne forhandle lønn, mener forbrukerøkonom, Thea Olsen. Foto: Danske Bank.
- TIDEN ER INNE: Lav arbeidsledighet gir unge muligheten til i større grad å kunne forhandle lønn, mener forbrukerøkonom, Thea Olsen. Foto: Danske Bank. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ikke siden 2008 har arbeidsledigheten i Norge vært lavere, ifølge arbeidskraftsundersøkelsen (AKU) til SSB.

Dette kan være en stor fordel for deg som ønsker deg høyere lønn akkurat nå.

Enklere å kreve høyere lønn

Det gjelder særlig for de unge, mener Thea Olsen, forbrukerøkonom hos Danske Bank.

Unge mennesker er i en god posisjon til å utnytte den lave arbeidsledigheten på markedet, på en helt annen måte enn eldre mennesker, sier hun.

- Nå som det er lav arbeidsledighet i Norge, betyr det at det er stor etterspørsel etter arbeidskraft, og mange ledige jobber på markedet. Og siden unge har større fleksibilitet, og færre forpliktelser enn voksne og pensjonister, er de i stand til å kunne hive seg rundt og bytte jobb.

Og nettopp dette kan gjøre det enklere å kreve høyere lønn av sjefen, ifølge Olsen:

- Den lave arbeidsledigheten gir unge muligheten til i større grad å kunne forhandle lønn. Det går kjapt å sammenlikne lønnen du får et enkelt sted, og så kan man vurdere bytte av jobb dersom arbeidsgiver ikke kan matche lønnen, sier forbrukerøkonomen.

Det er ikke til å komme unna at det stort sett er slik at unge mennesker er mer attraktive på arbeidsmarkedet enn den eldre garde, mener Olsen.

- Det betyr ikke at den eldre generasjonen ikke har muligheten til å bytte jobb, understreker økonomen.

- Dette er uansett tiden for å snu seg litt til høyre og venstre og se etter ny arbeidsplass dersom du ikke er fornøyd med betingelsene der du er i dag, eller om du er arbeidsledig og på jakt etter ny jobb, legger hun til.

- Prisøkning bør kompenseres

Olsen påpeker at vi er inne i ei tid som preges av høy inflasjon; priser på mat har skutt i været, det samme har prisene på drivstoff og strøm.

Samtidig har vi vært vitne til den kraftigste renteoppgangen siden 1998. For å kompensere dette er det viktig med en god lønnsøkning, mener Olsen.

- Årets lønnsoppgjør endte på 3,7 prosent. Dette satt rammene for hva man kunne forvente i lønnsøkning hos sin arbeidsgiver. Av den grunn mener jeg at 2022 er året for å be om en ekstra lønnsøkning, sier forbrukerøkonomen.

Økonomiekspert Lene Drange, kjent fra programmet «Luksusfellen», er enig med Olsen i at det er gode muligheter for å forhandle om høyere lønn denne høsten og vinteren.

- Mange nye i arbeidslivet fikk ikke et så godt lønnsoppgjør, og for selskapet er ikke dette de mest «kostbare» ansatte, så her er det ofte rom som kan bety mye for økonomien til den enkelte, mener Drange.

Smart lønnsforhandling

Det er normalt å ha én lønnssamtale én gang i året. Det er derimot ikke ensbetydende med at du skal forhandle lønnen din hvert år, presiserer Olsen.

Her er timing svært viktig:

- Kan du over tid vise til gode resultater og har lagt ned betydelig arbeidsinnsats, kan dette være en god grunn til å forhandle lønnen. Ved opprykk eller i forbindelse med nye prosjekter du får ansvar for, eller deltar i, kan det være naturlig å ta en prat om lønn, forklarer hun.

Men før du gjør dette, kan det være fornuftig å få et innblikk i hvilket lønnsnivå sammenliknbare stillinger ligger på, tipser eksperten.

Dette kan du gjøre uten å måtte få innsyn i avtaler som er konfidensielle. Det finnes blant annet lønnsstatistikk. SSB har tall på hva de med samme jobb, bakgrunn og erfaring tjener.

- Er du medlem i en fagforening vil disse ofte ha lønnsstatistikker og lønnskalkulatorer for akkurat din yrkesgruppe, eller bransje. Som medlem er dette noe har tilgang til, og som vil gi en indikasjon på hva du kan forvente i lønn, tipser Olsen.

Noe av det viktigste du kan gjøre for å være godt rustet til en lønnsprat med sjefen er altså å følge med i arbeidsmarkedet, på hva som er normalt lønnsnivå for den type stillingen du står i, og for den kompetansen du har.

- Ligger du på et lavere lønnsnivå enn det du burde forventet å ligge på, kan det også være en gylden anledning til å forhandle lønnen, råder Olsen videre.

- Mange synes at det er vanskelig og litt kleint å forhandle lønn med sjefen. Men hvis du stiller godt forberedt, legger det bedre forholdene til rette, sier Drange.

Ekspertene tipser - slik går du fram under lønnsforhandling:

  • Vær godt forberedt, det viser at du har tenkt nøye igjennom dine argumenter.
  • Gjør deg opp noen tanker om hvor høy lønn du forventer å oppnå.
  • Lag en oversikt over egne prestasjoner i jobbsammenheng siste året.
  • Vær saklig, tydelig og ryddig under samtalen når du legger fram dine argumenter. Fokuset bør være på dine prestasjoner og gode resultater.

- For de fleste vil lønnsforhandlinger innebære at du må gå langt utenfor komfortsonen. Men husk; ledere får ikke med seg alt. De er derfor ikke alltid klar over arbeidet du har gjort, og hvilke resultater det har gitt. Ledere setter også pris på klare mål. Lønn er en stor del av målene til mange, sier Olsen.

Gikk det ikke?

Dersom du opplever at du ikke når fram i samtalen med lederen din, råder ekspertene å etterspørre hva som må til for å få høyere lønn i framtida.

- Spør hva lederen din forventer av deg, og hvordan du kan utvikle deg best mulig for å nå opp til lederens forventninger. På denne måten står du bedre rustet til å forhandle lønnen din ved neste anledning, sier Olsen.

Det er ingen fasit for hvor lenge du bør vente før du prøver å forhandle med sjefen på nytt, mener hun.

- Du kan gjerne la det gå tre-fire måneder, men det er samtidig fint å be om mer ansvar og nye oppgaver som igjen kan bli til høyere lønn hvis det er mulig, tipser Drange.

- Bør ligge lavt

Det er selvsagt enkelte tidspunkter at det er verre å be om lønnsøkninger på enn andre; igjen presiserer Olsen at timing er viktig.

- Står arbeidsgiver i en økonomisk vanskelig tid vil det trolig være et dårlig tidspunkt å be om ekstra lønnsøkning, utenom lønnsoppgjøret, sier hun.

- Er du helt ny i jobben, er det også lurt å vente litt, tilføyer Drange.

En ny og uerfaren arbeidstaker bør ligge lavt, mener Olsen.

- Har du nylig vært i en lønnssamtale med sjefen din, og dere ble enige om ny justering, vil det trolig være ugreit å plutselig skulle be om mer like etterpå, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer