Hvordan få høyere lønn?

Krev høyere lønn

Misfornøyd med lønna? Det er nå du bør forhandle med sjefen!

- TIDEN ER INNE: Lav arbeidsledighet gir unge muligheten til i større grad å kunne forhandle lønn, mener forbrukerøkonom, Thea Olsen. Foto: Danske Bank.
- TIDEN ER INNE: Lav arbeidsledighet gir unge muligheten til i større grad å kunne forhandle lønn, mener forbrukerøkonom, Thea Olsen. Foto: Danske Bank. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ikke siden 2008 har arbeidsledigheten i Norge vært lavere, ifølge arbeidskraftsundersøkelsen (AKU) til SSB.

Dette kan være en stor fordel for deg som ønsker deg høyere lønn akkurat nå.

Enklere å kreve høyere lønn

Det gjelder særlig for de unge, mener Thea Olsen, forbrukerøkonom hos Danske Bank.

Unge mennesker er i en god posisjon til å utnytte den lave arbeidsledigheten på markedet, på en helt annen måte enn eldre mennesker, sier hun.

- Nå som det er lav arbeidsledighet i Norge, betyr det at det er stor etterspørsel etter arbeidskraft, og mange ledige jobber på markedet. Og siden unge har større fleksibilitet, og færre forpliktelser enn voksne og pensjonister, er de i stand til å kunne hive seg rundt og bytte jobb.

Og nettopp dette kan gjøre det enklere å kreve høyere lønn av sjefen, ifølge Olsen:

- Den lave arbeidsledigheten gir unge muligheten til i større grad å kunne forhandle lønn. Det går kjapt å sammenlikne lønnen du får et enkelt sted, og så kan man vurdere bytte av jobb dersom arbeidsgiver ikke kan matche lønnen, sier forbrukerøkonomen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer