Krev varen til feilpris

Ikke ditt ansvar om nettbutikken ikke holder orden i prisene.

STÅ PÅ KRAVA: Martin Skaug Halsos understreker at en avtale er en avtale. Også om du har gjort den med en nettbutikk.  Foto: Kolonihaven/Forbrukerrådet
STÅ PÅ KRAVA: Martin Skaug Halsos understreker at en avtale er en avtale. Også om du har gjort den med en nettbutikk. Foto: Kolonihaven/Forbrukerrådet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSide fortalte i fjor hvordan nettbutikken MPX hadde rotet med prisene.

Under et "Supersøndag"-tilbud annonserte de PC-en Asus G73JH for 5.999 kroner. Den hadde tidligere kostet 14.695 kroner.

Kundene gikk naturlig nok amok, men det var bare ett problem: Prisen var feil. MPX skulle egentlig selge maskinen for 13.999 kroner. Dermed kansellerte nettbutikken alle ordrene.

Les hele saken her: - Dette er utrolig kjedelig

Men kundene ga seg ikke. De mente de hadde en bindende avtale med butikken.

Nå får de uttelling for klagingen sin.

Nektet å gi seg

Mange av kundene tok saken videre til Forbrukerrådet. Og deretter til Forbrukertvistutvalget; forbrukernes egen "domstol".

Utvalget har nå gitt alle klagerne medhold, som nå kan snu sure fjes til latter hele veien til banken.

Forbrukertvistutvalget mener kundene hadde gjort en bindende avtale med MPX, og at nettbutikken derfor plikter å gjøre opp for seg.

Tjente gode penger

At salgsvilkårene tar høyde for feilprising, bryr ikke utvalget seg om, da avtalen uansett ble inngått. Kundene fikk heller ikke presentert disse vilkårene før kjøpet. Og at avtaleloven åpner for kansellering ved åpenbare feil, som kunden burde forstått, tas det heller ikke hensyn til. Prisen anses ikke å være "så feil".

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer