Krever 4G-reklamer endret

Forbrukerombudet vil stanse 4G-reklamer som ikke opplyser om begrensninger.

RASKT MED 4G: Bargjestene blir overrasket når denne Telenor-kunden får sjekket Youtube. Det er på grunn av Telenors 4G-nett, kan kunden fortelle. Men mange av Telenors 4G-abonnementer struper hastigheten kraftig, uten at dette opplyses i reklamen.  Foto: YOUTUBE.COM/TELENOR
RASKT MED 4G: Bargjestene blir overrasket når denne Telenor-kunden får sjekket Youtube. Det er på grunn av Telenors 4G-nett, kan kunden fortelle. Men mange av Telenors 4G-abonnementer struper hastigheten kraftig, uten at dette opplyses i reklamen. Foto: YOUTUBE.COM/TELENOR Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om mobiloperatøren din tilbyr 4G, er det ikke sikkert du får 4G-fart på telefonen. Flere variabler spiller inn, som at mobilabonnementet ditt ikke må strupe hastigheten; noe mange abonnementer gjør.

Forbrukerombudet har mottatt klager fra misfornøyde kunder som føler seg lurt av operatørenes 4G-reklamer, og har derfor lenge vurdert om markedsføringen fra Telenor, Netcom og Chess bryter markedsføringsloven. Noe selskapene selv, naturlig nok, mener de ikke gjør.

Nå er ombudets konklusjon klar. Tradisjonen tro bruker de ikke ordet «ulovlig» riktig ennå, men går langt i å insinuere at reklamene trolig kan være det.

- Forbrukerne har krav på å få vite hva de faktisk får når de bestiller et abonnement med såkalt «4G-fart» eller «lynraske hastigheter». Uten slik informasjon kan de bli villedet til å tro at abonnementet de bestiller gir dem større hastighet enn de får, sier forbrukerombud Gry Nergård i en pressemelding.

Og da villedende reklame er ulovlig her til lands, krever ombudet nå endring.

Dette krever ombudet

Telenor, Netcom og Chess har mottatt hvert sitt brev fra ombudet. Brevet sier operatørene «mislykkes i å kommunisere hva forskjellige hastighetspåstander innebærer», som hva «4G-fart» egentlig betyr for den enkelte kunde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer