Krever at du kommer og tar bilde

Noen banker gir deg ikke lov til å forbli sittende i godstolen mens du bytter bank.

Nordea er en av bankene som tilbyr kort både med og uten bilde. Foto: Nordea
Nordea er en av bankene som tilbyr kort både med og uten bilde. Foto: Nordea Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Både bankene og regjerningen i sammarbeid med Finansportalen.no lover at det skal være både lett og raskt å bytte bank, du skal kunne gjøre det fra din egen stue.

Men - i en del banker er du faktisk nødt til å bevege deg opp av godstolen og ned til bankfilialen, for å ta et skarve bilde. Men hvorfor kan du ikke bare sende et nytt bilde over på mail, ville ikke dette være mye lettere? Og hva med det gamle bildet ditt fra forrige bank, kan ikke bankpersonalet sende det sammen med all annen informasjon av deg som blir sendt over til neste bank?

Du må møte opp fysisk

- Ja, alle må møte opp selv for å legitimere seg. Vi er ansvarlige for at bildet er riktig. Vi trenger også din underskrift. Derfor kan heller ikke din gamle bank sende over det gamle bildet ditt på mail, sier Nicolay Brusgaard, informasjonssjef i DnBNOR til DinSide.Ny tjeneste klar i dag

Kan du ta med ditt eget bilde til banken?- Nei, vi må ta bildet av deg i våre bankkontorer med våre kameraer. Bildet går elektronisk rett over til vår kortprodusent.

Kan du velge selv om du vil ha bilde på bankkortet ditt?- Nei, alle våre bankkort har bilder. De fleste vil bruke bankkortet som legitimasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer