Krever at operatørene tar ansvar

Vil gjøre det vanskeligere å blakke seg på mobile innholdstjenester. Operatørene er uenig.

NOK ER NOK: Nå har forbrukerombud Gry Nergård fått nok. Hun krever nå at avtalene du inngår med teleoperatørene gir deg større beskyttelse når telefonregningen blir uventet høy.  Foto: FORBRUKEROMBUDET
NOK ER NOK: Nå har forbrukerombud Gry Nergård fått nok. Hun krever nå at avtalene du inngår med teleoperatørene gir deg større beskyttelse når telefonregningen blir uventet høy. Foto: FORBRUKEROMBUDET Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSide skriver stadig om nordmenn som får overraskende digre telefonregninger. Grunnen er teletjenester som faktureres gjennom mobiloperatøren, og ofte markedsføres på tvilsomme måter.

Les for eksempel saken vår om konkurransen til SMS & VINN, som blant annet en 11-åring ble lurt av.

Ifølge Forbrukerombudet fikk de omlag 1.000 slike klager i fjor. Og nå krever ombudet større beskyttelse av forbrukeren.

– Det haster å få på plass endringer i avtalevilkårene, slik at forbrukerne kan føle seg trygge når de bruker mobiltelefonen, sier forbrukerombud Gry Nergård i en pressemelding.

Ofte vil ikke mobiloperatøren ta ansvar for de høye regningene. Det operatøren da kan vise til, er avtalen kunden har inngått med dem. I avtalevilkårene står det nemlig ofte at kunden selv har ansvar for eget forbruk, og dermed også har det fulle ansvaret for å betale det som havner i telefonregningen, nærmest uansett.

Til en viss grad selv når telefonen blir stjålet eller mistet, om ikke kunden har sagt fra raskt nok.

En måte å stanse farlig dyre SMS-tjenester på, er å sperre mobilen din for slikt. Vi har skrevet om dette her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer