Krever krisetiltak

Nasjonalforeningen for folkehelsen krever grep når forslaget til revidert nasjonalbudsjett presenteres.

GENERALSEKRETÆR: Mina Gerhardsen. Foto: Nasjonalforeningen for folkehelsen
GENERALSEKRETÆR: Mina Gerhardsen. Foto: Nasjonalforeningen for folkehelsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka presenteres forslag til revidert nasjonalbudsjett, som er en melding til Stortinget som regjeringen legger fram i midten av mai hvert år.

Til DinSide skriver generalsekretær Mina Gerhardsen at Nasjonalforeningen for folkehelsen krever strakstiltak for å få priser som gjør at folk har råd til å handle frukt og grønnsaker.

- Vi har alvorlige helseproblemer knyttet til vekt i Norge, der hele 7 av 10 av oss har overvekt eller fedme. Det er helseskadelig i seg selv og gir økt risiko for alvorlig sykdom som kreft, hjerte- og karsykdom og diabetes type 2. At de økte prisene nå gjør at flere kutter ned på forbruket av frukt og grønnsaker forsterker en svært negativ trend, forklarer Mina Gerhardsen, generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen, til DinSide.

Kravet kommer etter at det ble kjent at sunne matvarer øker mer enn andre matvaregrupper, samtidig som det er en nedgang i forbruket av frukt og grønt.

- Et politisk ansvar

Gerhardsen trekker fram at forskning viser at pris er noe av det som betyr mest for valgene våre når vi er i butikken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer