Krever krisetiltak

Nasjonalforeningen for folkehelsen krever grep når forslaget til revidert nasjonalbudsjett presenteres.

GENERALSEKRETÆR: Mina Gerhardsen. Foto: Nasjonalforeningen for folkehelsen
GENERALSEKRETÆR: Mina Gerhardsen. Foto: Nasjonalforeningen for folkehelsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka presenteres forslag til revidert nasjonalbudsjett, som er en melding til Stortinget som regjeringen legger fram i midten av mai hvert år.

Til DinSide skriver generalsekretær Mina Gerhardsen at Nasjonalforeningen for folkehelsen krever strakstiltak for å få priser som gjør at folk har råd til å handle frukt og grønnsaker.

- Vi har alvorlige helseproblemer knyttet til vekt i Norge, der hele 7 av 10 av oss har overvekt eller fedme. Det er helseskadelig i seg selv og gir økt risiko for alvorlig sykdom som kreft, hjerte- og karsykdom og diabetes type 2. At de økte prisene nå gjør at flere kutter ned på forbruket av frukt og grønnsaker forsterker en svært negativ trend, forklarer Mina Gerhardsen, generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen, til DinSide.

Kravet kommer etter at det ble kjent at sunne matvarer øker mer enn andre matvaregrupper, samtidig som det er en nedgang i forbruket av frukt og grønt.

- Et politisk ansvar

Gerhardsen trekker fram at forskning viser at pris er noe av det som betyr mest for valgene våre når vi er i butikken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.