Forbrukerrådet ut mot matsvinn

Krever slutt på 3-for-2

Mener det trengs flere tiltak som gjør det enklere for forbrukerne å kaste mindre mat.

3-FOR-2: Flere dagligvarebutikker har tre-for-to-tilbud - dog er de fleste ikke på matvarer, som Forbrukerrådet vil ha slutt på. Foto: Øystein B. Fossum
3-FOR-2: Flere dagligvarebutikker har tre-for-to-tilbud - dog er de fleste ikke på matvarer, som Forbrukerrådet vil ha slutt på. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Innen 2030 skal matsvinnet halveres. Derfor mener Forbrukerrådet det trengs flere tiltak som gjør det enklere for folk å kaste mindre mat.

I dag, tirsdag 29. september, er det FNs internasjonale matsvinndag. Ifølge en undersøkelse foretatt av Opinion ønsker fire av fem nordmenn å leve mer bærekraftig, med et mål om å redusere matsvinnet.

− Det å redusere matsvinnet hjemme er noe mange ønsker, men det oppleves som vanskelig i hverdagen. Én av årsakene er at vi blir lurt til å handle inn mer mat enn vi trenger, på grunn av mersalgskampanjer og fristende tre-for-to-tilbud, sier direktør Inger Lise Blyverket i Forbrukerrådet.

– Hvordan butikkene priser og pakker maten spiller en vesentlig rolle, fortsetter Blyverket, som mener at produsenter og matkjeder må gjøre det enklere for forbruker å kaste mindre mat.

Gjør det enklere for forbruker

På husholdningsnivå kaster vi spiselig mat tilsvarende 42 kilo per person i året. Dette er ikke et ansvar som kan overlates til forbrukerne alene, mener rådet.

− Kjedene har lenge snakket om å slutte med mersalg og tre-for-to, men dette gjøres fortsatt i utstrakt grad. Dette må de nå slutte med. Forbrukerne må i større grad få bestemme hvor store kvanta de vil kjøpe, fortsetter Blyverket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer