Strømpris

Krever strøm­støtte til alle

Både Energi Norge og Huseierne mener regjeringens strømhjelp bør gå til flere enn lavinntektshusholdninger.

KAN BLI TØFF VINTER: Rekordhøye strømpriser gjør ikke vinteren mindre bekymringsfull for de som sliter med å betale regninga. Men også vanlige folk bør få strømhjelp fra regjeringen, mener Energi Norge og Huseierne. Foto: NTB
KAN BLI TØFF VINTER: Rekordhøye strømpriser gjør ikke vinteren mindre bekymringsfull for de som sliter med å betale regninga. Men også vanlige folk bør få strømhjelp fra regjeringen, mener Energi Norge og Huseierne. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag 8. desember ble det klart at regjeringen øker bostøtten for å hjelpe husholdninger med lav inntekt å betale skyhøye strømregninger.

Husstander som får innvilget bostøtte i perioden desember til og med mars vil få 1500 kroner ekstra hver måned, mens bostøtte-husholdninger med flere enn én som bor der, får 150 kroner i tillegg for hver ekstra beboer, står det i en pressemelding.

Dersom Stortinget vedtar regjeringens forslag, vil disse bostøttemottakerne få sin første ekstrautbetaling allerede 20. desember. Forslaget om ekstrautbetalinger for 2022, derimot, vil komme senere.

Torsdags morgen får Dagbladet opplyst at regjeringen dropper kontantutbetalinger. I krisepakken til Støre og Vedum skal staten heller ta regningen for strømforbruk over en viss kilowattpris, forteller sentrale kilder. Tiltaket presenteres snarest, og skal trolig vare ut mars 2022.

- Helt vanlige folk sliter

Energipolitisk rådgiver Linda Ørstvik Öberg i Huseierne synes regjeringens strømhjelp-forslag er skuffende lesning. Hun mener regjeringen går for det trygge og riktige, nemlig å sette inn tiltak for de som trenger det aller mest, og ingen er uenige i at disse må hjelpes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer