Krisehjelp for gjeldsofre

Mange nordmenn ender opp i økonomisk hengemyr.

Publisert
Sist oppdatert

Ni prosent av alle likningspliktige nordmenn har dårlig eller ingen kredittvurdering, viser tall fra Lindorff. Det skriver Bank2 i en pressemelding.

Gjelden øker i Norge

Baller på seg

- Det kan være mange grunner til at folk havner i gjeldsfella. Noen mangler oversikt over økonomien sin, og skaffer seg dyre kredittkortlån for å betale regninger eller finansiere videre forbruk. Når de ikke klarer å betjene lånet tar de opp stadig nye forbrukslån for å kunne betjene gammel gjeld, og slik baller det på seg til det ender opp med en kladdegjeld som de ikke er i stand til å betjene, forteller administrerende direktør Christin Sanders i Bank2 i en pressemelding.

Banken er hovedsponsor for programmet Luksusfellen på TV3, og hjelper folk som har havnet i store økonomiske problemer med å finne veien ut av uføret.

Gjeld gjør deg syk

Utestengt

Ved utgangen av første halvår av 2007 hadde nordmenn hele 43,3 milliarder kroner i misligholdt forpliktelser i følge Kredittilsynet.

- Det vil alltid være en fordel å samle all forbruksgjeld til ett lån, men hvis man har betalingsanmerkninger og en rotete økonomisk fortid kan det være vanskelig å få et slikt lån i den banken man bruker til vanlig. Mange mennesker er derfor i praksis utestengt fra kredittmarkedet. Samboerparet Børge og Angelina som var de første som fikk hjelp av TV3 i Luksusfellen opplevde nettopp det, forteller Christin Sanders.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer