Kristin gir blaffen i penger

Hun styrer den norske pengebingen. Men sine egne penger bryr hun seg ikke det minste om.

Publisert
Sist oppdatert
Jeg kan ikke bare glise og si tjohei, la oss more oss.Finansminister Kristin Halvorsen om Terra-saken.


Finansminister Kristin Halvorsen er portrettert i forrige ukes utgave av bladet KK. På spørsmål om hva hun er komplett likegyldig til , svarer hun slik:

- Hmm. Det går jo ikke an å ha denne jobben her og si penger. Ha, ha, det gjør jo ikke det. Men det er litt sånn. Penger er selvfølgelig viktig for dem som har for lite av det, som gruer seg for å få en overraskende regning i posten, det er helt opplagt, men hvis du har rimelig god råd, regningene kan betales, og du har råd til å reise på ferie og sånn, så stiller det seg annerledes.

Foto: Rune Kongsro
Foto: Rune Kongsro Vis mer


Kristin har det sånn.
- Og jeg klarer heller ikke å bli motivert av mer penger.

Skremmende?

Finansministeren forteller også til KK at det å takke ja til jobben som finansminister har vært hennes modigste valg noensinne. Nå er hun sjef for oljepenger, sparepenger, trygdepenger og skattepenger. Hun vet ikke om hun opplever dette ansvaret som skremmende.

- Her er det så mye å gjøre at jeg aldri får tid til å la milliardene sive inn, humrer hun.

Det som likevel skremmer henne litt, er at hun nå er i en posisjon der nyanser av det hun sier kan tolkes av et marked. Kristin legger toneleiet ned for å imitere børsgutta:
- "Å jaså, sier hun det nå, ja da går renta opp..." Skjønner du? En liten "slip of the tongue" så er det 14 milliardærer som kjøper fem skatteadvokater hver for å prøve å unngå en eller annen skatt.

KKs journalist konfronterer så Kristin med at hun virker mer alvorlig nå, enn da SV var i opposisjon.

- Jeg har flere alvorlige saker. Ta Terra da, jeg kan ikke bare glise og si tjohei, la oss more oss. Jeg må forholde meg til saken, og da ler jeg ikke.

Er du mer opptatt av penger? Her er budsjett-kalkulatoren

Ønsker seg mat

I intervjuet kommer det også frem at Kristin aldri har vært noen flittig sparer. Som barn spiste hun alltid opp lørdagsgodteriet med en gang, mens lillebroren sparte og rasjonerte. Hun hadde ingen glede av å samle på godterier, duppedingser eller penger. Det har hun ikke nå heller. Når familie og venner spør hva hun ønsker seg til jul eller bursdag, er svaret gjerne mat, for ting har hun nok av. Og selv om hytta hun deler sammen med tre søsken verken har strøm eller innlagt vann, kan hun ikke komme på en eneste ting den mangler.

- Hardt arbeid

Finansministerens arbeidsdag er i snitt på ti timer. Resten av arbeidet tar hun med seg hjem. KK lurer på om hun ikke kjører seg selv litt vel hardt.

- Denne jobben er hardt arbeid. Jeg tåler ikke folk som sutrer over å ha mye å gjøre når de har valgt det selv.

Kilde: KK

Mer privatøkonomi:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer