Kristin gir blaffen i penger

Hun styrer den norske pengebingen. Men sine egne penger bryr hun seg ikke det minste om.

Publisert
Sist oppdatert

Finansminister Kristin Halvorsen er portrettert i forrige ukes utgave av bladet KK. På spørsmål om hva hun er komplett likegyldig til , svarer hun slik:

- Hmm. Det går jo ikke an å ha denne jobben her og si penger. Ha, ha, det gjør jo ikke det. Men det er litt sånn. Penger er selvfølgelig viktig for dem som har for lite av det, som gruer seg for å få en overraskende regning i posten, det er helt opplagt, men hvis du har rimelig god råd, regningene kan betales, og du har råd til å reise på ferie og sånn, så stiller det seg annerledes.

Kristin har det sånn. - Og jeg klarer heller ikke å bli motivert av mer penger.

Skremmende?

Finansministeren forteller også til KK at det å takke ja til jobben som finansminister har vært hennes modigste valg noensinne. Nå er hun sjef for oljepenger, sparepenger, trygdepenger og skattepenger. Hun vet ikke om hun opplever dette ansvaret som skremmende.

- Her er det så mye å gjøre at jeg aldri får tid til å la milliardene sive inn, humrer hun.

Det som likevel skremmer henne litt, er at hun nå er i en posisjon der nyanser av det hun sier kan tolkes av et marked. Kristin legger toneleiet ned for å imitere børsgutta:- "Å jaså, sier hun det nå, ja da går renta opp..." Skjønner du? En liten "slip of the tongue" så er det 14 milliardærer som kjøper fem skatteadvokater hver for å prøve å unngå en eller annen skatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer