NAV

- Kritisk situasjon

Rapportene om folk som stiller seg i matkø i stedet for å gå til Nav, har gått inn på Nav-sjefen. Nå kartlegges situasjonen ute på Nav-kontorene.

VIL TA GREP: NAV-direktør Hans Christian Holte vil hjelpe dem som trenger det mest. Foto: Lise Åserud / NTB

VIL TA GREP: NAV-direktør Hans Christian Holte vil hjelpe dem som trenger det mest. Foto: Lise Åserud / NTB

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi ønsker å fylle rollen vår og hjelpe dem som trenger det mest. Vi skal finne løsninger for de som er i en krevende situasjon, sier Nav-direktør Hans Christian Holte til NTB.

Nav kartlegger nå pågangen ute på lokalkontorene og ser om de kan gjøre grep for å håndtere økende fattigdom og matkøer bedre.

- Diskusjonen går også her hos oss. Mange i Nav er opptatt av hvordan vi klarer å ivareta de som kommer til oss i en ekstra kritisk situasjon som det er nå, sier Holte.

Han har fulgt nøye med på debattene som har gått om fattigdom i det siste.

- Nå går vi inn i juletida, og vi vet at mange kjenner ekstra på økonomien da. Da kan det være greit å vite at for dem som mottar sosialhjelp, kan det være mulig å søke om støtte til jul, sier Nav-direktøren.

Vil hjelpe

Tidligere denne måneden skrev Klassekampen at færre søker om sosialhjelp - samtidig som frivilligheten merker at flere er i nød og stiller seg i matkø.

- Frivilligheten er viktig i Norge og har stor betydning for mange mennesker. Det er bra, og et supplement til velferdssystemet. Men vi ønsker at folk skal henvende seg til Nav. Sosialhjelp og nødhjelp et ett område, men det er også andre tiltak Nav kan bidra med, sier Holte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer