Nettleie

Kritiske til ny nettleie

- For komplisert, hevder Forbrukerrådet og Elektroforeningen om forslaget som er ute på høring.

NETTLEIE: Forslaget om ny nettleie tas ikke godt imot av blant annet Forbrukerrådet. Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix
NETTLEIE: Forslaget om ny nettleie tas ikke godt imot av blant annet Forbrukerrådet. Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Reguleringsmyndigheten for energi (RME) har hatt på høring et forslag som blant annet innebærer hvordan ny nettleie skal beregnes, og hvordan du som strømkunde skal faktureres.

Forbrukerrådet frykter at forslag til ny nettleie vil gjøre det enda vanskeligere å være strømkunde.

Forvirrende forslag

Forbrukerrådet sier i en pressemelding at hensikten med ny nettleie, som RME foreslår, er å fordele forbrukernes strømbruk jevnere, slik at nettet belastes mindre på visse tider av døgnet.

Forbrukerrådet har derimot liten tro på at de foreslåtte endringene vil få ønsket effekt, og frykter at man oppnår lite utover å forvirre forbrukerne.

– Vi vet fra før at det er svært vanskelig å orientere seg i strømmarkedet. De kompliserte prismodellene RME foreslår, vil dessverre ikke gjøre det enklere, sier forbrukerdirektør Inger Lise Blyverket.

Foreslår nettleie-rabatt

Også Elektroforeningen (EFO) er blant de som har svart på høringen, og som i likhet med Forbrukerrådet mener forslaget fra RME er for komplisert.

- Mens RME ønsker å gjøre det mer komplisert for forbrukerne tror vi man heller bør gå i stikk motsatt retning. I stedet for pisk hvor forbrukere straffes for å ha «feil» sikring i sikringsskapet, foreslår vi at utfordringen med effekttopper løses ved å belønne fleksible forbrukere, sier næringspolitisk direktør Per Øyvind Voie i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer