Kroppsdelene som eldes først

Puppene begynner forfallet i 35-årsalderen. Andre kroppsdeler begynner enda tidligere.

Ansiktet er kanskje ungt, men noen av kroppsdelene dine kan allerede være på vei mot pensjonsalderen.Illustrasjonsfoto: Colourbox
Ansiktet er kanskje ungt, men noen av kroppsdelene dine kan allerede være på vei mot pensjonsalderen.Illustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ung som en 20-åring, sa du? Vel, kanskje ikke helt. Eksperter sier nemlig at flere kroppsdeler begynner å eldes allerede tidlig i tjueårene. Aldringsprosessen er en form for funksjonssvikt som gradvis utvikles etter oppnådd modning, skriver Helsenytt.no.

Det er ennå usikkert hva som styrer aldringen, men teorien om at det er arvematerialet som hovedsakelig står bak prosessen, er en av dem som står sterkest.

Les også: 70-åringer har mer og bedre sex

Dailymail.co.uk har laget en liste over forskjellige kroppsdeler og når de begynner å eldes. Her er en liten smakebit:

Hjernen: Begynner å eldes etter 20 år

Fra 20-årsalderen begynner antallet nerveceller (nevroner) i hjernen å reduseres. Vi har i utgangspunktet 100 milliarder nevroner, og rundt 40-årsalderen kan vi miste opptil 10.000 om dagen. Dette påvirker hukommelsen og koordinasjonen.

Lungene: Begynner å eldes etter 20 år

Lungekapasiteten reduseres fra tjueårsalderen. En mann på 30 år kan i gjennomsnitt inhalere litt over en liter luft om gangen, mens en mann på 70 år bare kan inhalere en halv liter luft.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer