Kropssforvirring blant vestlige menn

Vestlige menn har et mye mer forvrengt kroppsbilde enn asiatiske menn, viser en undersøkelse.

Publisert
Sist oppdatert

Menns kroppsbilde endrer seg fra øst til vest, og de vestlige har det kroppsforbildet det er vanskeligst å oppnå. Det kan forklare hvorfor dysmorfofobi - overdreven opptatthet av utseendet - og anabole steroider er et stort problem i Vesten, mens det sjelden sees i Asia.

Dysmorfofobi rammer omtrent 1-2 prosent av vestlige menn. I følge forskerne er det media som har skylden for det vestlige problemet.

I undersøkelsen ble 55 taiwanske studenter bedt om å velge ut bilder som var like deres egen kropp, kroppen til en gjennomsnittelig mann på deres alder, kroppen de selv skulle ønske de hadde og kroppen de trodde kvinner likte best. Dette ble sammenlignet med en identisk studie foretatt av 200 menn i USA og Europa. Forskerne regnet også ut nummeret på helt eller nesten nakne mannelige og kvinnelige modeller i amerikanske og taiwanske magasiner.

Studien viste at både vestlige og taiwanske menn gjerne ville vært mer muskuløse. Men de taiwanske mennene var mer forsiktige når de skulle plukke ut kroppen kvinner helst ville en mann skulle ha. Blant annet trodde vestlige menn at kvinner ønsket cirka 10 kilo mer muskler enn gjennomsnittsmannen har. Taiwanske menn sa derimot at det kun var to kilos forskjell mellom gjennomsnittsmannen og kvinnens drømmemann.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.