Krydder mot sukkersyke

Kanel har en effekt som likner på måten insulin fungerer i kroppen. Nå mener forskere at kanel kan helbrede diabetes.

Publisert
Sist oppdatert

Joachim Henriksen

Tidligere forskning har vist at kanel kan ha en evne til å redusere høyt blodsukker. Kanel på bakervarer og søtsaker er derfor ingen dum ide om du sliter med nedbryting av sukker i blodet.

Kur mot diabetes?
Forskere ved University of California i USA har nå sett nærmere på krydderets egenskaper. De mener kanel både kan imitere effekten av insulin og hjelpe det naturlige insulinet til å fungere bedre.

- Evnen til å hjelpe insulinet kan være svært viktig i behandlingen av type-2 diabetes. Kanel inneholder et komponent som vi mener har potensiale til å forebygge eller kurere diabetes, sier forskeren Don Graves til webmagasinet Nutraingredients.

Effektivt molekyl
For de som har med type-2 diabetes er problemet at kroppen utvikler en motstand mot insulin. Det fører til at cellene i kroppen ikke får den glukosen som de trenger for å fungere optimalt.

Forskerne konsentrerer seg nå om et bestemt molekyl i kanel som kan påvirke cellenes reaksjon på insulin.

- Mer enn 170 millioner mennesker over hele verden sliter med konsekvensene av type-2 diabetes. For mange finnes det i dag ingen effektiv form for behandling. Det er mulig at mange kan ha glede av å bruke vanlige og naturlige produkter som for eksempel kanel, mener Graves.

Flere forskningprosjekter
Ved University of California gjøres det nå forsøk på overvektige mus for å finne ut mer om mulighetene i kanel. De endelige resultatene av disse forsøkene ligger fortsatt noen måneder frem i tid.

En nylig avsluttet undersøkelse i Pakistan viser derimot at forskerne kan ha helt rett i sine teorier om kanelets egenskaper for diabetikere. 30 forsøkspersoner som ble gitt en daglig dose kanel viste etter 40 dager en klar forbedring i nivåene av blodsukker og kolesterol.

De amerikanske forskerne ønsker nå å gjøre et liknende forsøk i USA med et ekstrakt av kanel som er vannløselig og kan tas som et enkelt kosttilskudd.

Mozon 16.04.2004

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer