Krydderet som holder kiloene borte

Derfor bør du krydre grillmaten med dette.

SLANK MED KRYDDER: Gurkemeie, som det finnes mye av i karri, hindrer vektøkning, ifølge ny studie. Foto: Montasje: Colourbox.com
SLANK MED KRYDDER: Gurkemeie, som det finnes mye av i karri, hindrer vektøkning, ifølge ny studie. Foto: Montasje: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gurkemeie kan hindre vektøkning.

Gå ned i vekt uten å slanke deg

Det har forskere ved Tufts University funnet ut, melder Daily Mail.

Studien viser at krydderet inneholder en aktiv ingrediens som kan hjelpe til med å bekjempe fedme.

Gurkemeie mot leddgiktGurkemeie senker kolesterolet

Hindrer fettet i å spre seg

Et måltid som inkluderer gurkemeie vil føre til mindre vektøkning enn et måltid som mangler det gule krydderet, men ellers består av akkurat de samme ingrediensene, mener forskerne.

Gurkemeie - også kalt «indisk safran» - brukes sjeldent alene, men er en viktig del av karri. Det gule krydderet inneholder en kjemisk substans i planter kalt curcumin, som lett absorberes av kroppen.

Dette er nøkkelen til vekttap

Ifølge funnene, rapportert i fagtidsskriftet Journal of Nutrition, ser det ut til at curcumin undertrykker vekst av fettvev hos mus og fettceller fra mennesker.

Dette gjør plantestoffet ved å hindre dannelsen av nye blodårer som gjør det lettere for fettvev å spre seg – som igjen fører til vektøkning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer