Krymp telefonregningen

Tele2 garanterer markedets laveste priser på telefoni. Telenor svarer med å tilby samme priser som Tele2. Priskrigen på telefoni er i gang, og nok en gang er det du som er vinneren.

Publisert

Bryt med Telenor og spar penger. En sammenligning av prisene fra de ulike teleoperatørene viser at Telenor ikke tilbyr den rimeligste samtalen til verken fasttelefon i Norge, mobiltelefon eller på utenlandssamtaler. Ønsker du å ringe med den rimeligste leverandøren krever det at du følger godt med, for det går ikke lang tid mellom hver gang prisene endres.

Priskrig

- Etter at telemonopolet ble oppløst i 1998, er prisene på telefoni redusert med nesten 90 prosent, sier Ove Narvesen, Informasjonssjef i Tele2. Spesielt markant har prisene stupt siden Tele2 kom med sin prisgaranti i sommer.

Tele2 garanterer sine kunder at de skal ha bedre betingeleser enn Telenor. Samtidig har Telenor gått ut og lovet sine kunder det de kaller konkurransedyktige priser. Resultatet er et ustabilt marked, hvor verken Tele2 eller Telenor ønsker å krype til korset og gå tilbake på sine garantier. Resultatet er at prisene presses nedover. Dette har toppet seg de siste ukene med nesten daglige prisreduksjoner og sterke markedsføringstiltak fra begge sider.

Tre konkurrenter

Telemarkedet i Norge er dominert av tre aktører. Telenor er giganten, men de har sterke utfordrere i Tele2 og Enitel som de siste årene har vokst kraftig. Mange hestehoder bak disse tre kommer en rekke mindre operatører som tilbyr rimelig telefoni over fastnettet sammen med telekort som brukes i telefonautomater. Dette er aktører som Teleman og Privatel, aktører som i følge de store selskapene ikke har noe effekt på konkurransesituasjonen i telefonimarkedet, og som flere av selskapene ikke engang var klar over eksisterte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer