Skattemeldingen 2020

Kryptovaluta og skatt: Mer synlig enn du tror

Skatteetaten har en egen ekspertgruppe som arbeider målrettet med kryptovaluta. De undersøker, blant annet, hvorfor mange ikke har rapportert kryptoformue tidligere - som de er forpliktet til å gjøre.

SKATTESJEKK: I denne videoen viser Skatteetaten hvordan du går gjennom skattemeldingen, legger til eller endreropplysninger. Kryptovaluta er ikke forhåndsutfylt, og i saken under kan du lese mer om hvordan du registrerer det. Video: Skatteetaten. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I disse dager rapporterer flere tusen nordmenn at de eier eller har solgt kryptovaluta i 2020, men langt ifra alle kryptoeiere melder fra til skattemyndighetene om sin virtuelle formue.

Skatteetaten har så langt identifisert opp til 70 000 personer i Norge som eier kryptovaluta, men anslår at det reelle tallet er langt høyere, står det i en pressemelding.

Du må registrere kryptovaluta selv

- Kryptovaluta er ikke forhåndsutfylt på skattemeldingen. Du må derfor selv ta ansvar for å føre opp beholdning som formue, gevinst som inntekt eller eventuelt tap til fradrag, og levere skattemeldingen med dine endringer, sier seniorrådgiver Marius Johansen i Skatteetaten.

Skattesatsen på inntekt fra gevinst er 22 prosent.

Johansen legger til at det er viktig at du som eier kryptovaluta følger med når kursene svinger mye, slik at du eventuelt kan sette av penger til skatteoppgjøret.

- Du må rapportere gevinster og formue for fjoråret, uavhengig av verdien per dags dato, fortsetter han.

Egen ekspertgruppe følger med

Kryptovaluta har blitt mer og mer vanlig å eie av hvermannsen, og derfor har Skatteetaten en egen ekspertgruppe som arbeider målrettet med nettopp kryptovaluta.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer