Kulturell kvinneundertrykking

Publisert
Sist oppdatert

Kulturell kvinneundertrykkingForleden spurte jeg en venn om han hadde vært kåt i løpet av dagen. Han hadde da det. «Hadde du reisning da?» spurte jeg, og han nikket bekreftende i det han sa: «I alle fall to ganger».

«Enn du da?» spurte jeg venninnen hans, «har du vært kåt?» Hun så lett undrende på meg og sa: «Jeg vet ikke riktig jeg» og med et sideblikk til vennen føyet hiun til: «kanskje det».

Jeg ville vite om hun ville merket det, dersom hun hadde vært kåt, og hun undret på hva jeg mente med kåt. Jeg sa at kåthet dreier seg om reaksjoner i kroppen, og at det var derfor jeg spurte vennen hennes om han hadde hatt reisning. «Å ja, sånn -», sa hun og ble stille.

Jeg undret på om hun kunne skille mellom lyst og kåthet. Hun var ikke sikker på om hun forsto spørsmålet.

«Lyst er noe man har inni hodet. En lyst som liksom sier at nå, i formiddag, i kveld, i morgen kjenner jeg på meg at jeg har lyst på sex. Den lysten er ikke alltid kombinert med reaksjoner i kroppen, men noen ganger er den de», sa jeg. Hun så på meg og svarte at hun trodde hun forsto hva jeg mente.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer