Kun 5 av 50 varer på salg

Bare fem av 50 varer hos elektronikkgiganten Lefdal er billigere nå enn like før jul. Dette viser en gjennomgang av reklamebrosjyrene til selskapet.

Publisert
Sist oppdatert

Kun 5 av 50 varer på salg

  1. Dette er på salg hos Lefdal


Kan selskapene tilby varer på salg, vil de gjerne fortelle deg og meg om det slik at vi tropper opp i butikken for å handle.

Lefdal har altså få priskutt på spesifikke varer å skryte av.

Få kutt

I stedet for reelle prisavslag, lokker Lefdal med andre varer, andre modeller og modeller som likner svært mye på førjulsvarene.

Kun 5 av 50 varer på salg


Kun sju av de 50 varene DinSide sjekket, var både å finne i Lefdals reklamebilag i Aftenposten i desember 2003 og nå i januar 2004.

Fem av 50 varer er ikke mer enn 10 prosent. Kun en av 10 varer er altså på salg hos Lefdal i disse salgstider.

To av varene hadde samme pris.

De 43 andre brune- og hvitevarene fant vi kun i reklamebilaget fra januar 2004. Har kjeden satt ned prisene på disse varene, ville de reklamert med det.

Det gjør ikke Lefdal.

Pepper

De store elektronikkjedene har etter å ha fått mye pepper riktignok sluttet å bruke ord som 'januarsalg' i reklamebilag og annonser.

Omfanget av markedsføring i januar er samtidig like stort som før. Folk flest går antagelig ut fra at elektronikkjedene - likhet med for eksempel klesbutikker, som selger ut klær billig for å få plass til nye kolleksjoner - også har januarsalg.

Elektronikkbransjen er storforbrukere av sleske markedsføringstriks.

Prisgaranti på varer som ingen andre har, fiktive før-priser og et vell av såkalte lokkevarer er blant triksene de bruker.

Lokker

Forbrukerrådet i Nordland er særlig opptatt av lokkevarene som skal lure kunder til butikkene.

- Januarsalget i butikkene kan i mange tilfeller derfor være en bløff, sa Magne Berntsen, kontorsjef ved Forbrukerrådet i Nordland, til NRK nylig.

Trond Samuelsen, administrerende direktør i Lefdal, mener selskapets omstridte prisgaranti motbeviser dette.

- Vi gir kunden 150 prosent prisgaranti i 30 dager etter kjøpet. Dette sikrer kunden laveste pris i markedet dersom en konkurrent har lavere priser enn Lefdal. Garantien gjelder også mot oss selv, sier Samuelsen.
Forbrukermyndighetene vurderer i disse dager om prisgarantien er i strid med Markedsføringsloven.

Se alle resultatene fra gjennomgangen av Lefdal-tilbud før og etter jul

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer