Kun 5 av 50 varer på salg

Bare fem av 50 varer hos elektronikkgiganten Lefdal er billigere nå enn like før jul. Dette viser en gjennomgang av reklamebrosjyrene til selskapet.

Publisert
Sist oppdatert

Kan selskapene tilby varer på salg, vil de gjerne fortelle deg og meg om det slik at vi tropper opp i butikken for å handle.

Lefdal har altså få priskutt på spesifikke varer å skryte av.

Få kutt

I stedet for reelle prisavslag, lokker Lefdal med andre varer, andre modeller og modeller som likner svært mye på førjulsvarene.

Kun sju av de 50 varene DinSide sjekket, var både å finne i Lefdals reklamebilag i Aftenposten i desember 2003 og nå i januar 2004.

Fem av 50 varer er ikke mer enn 10 prosent. Kun en av 10 varer er altså på salg hos Lefdal i disse salgstider.

To av varene hadde samme pris.

De 43 andre brune- og hvitevarene fant vi kun i reklamebilaget fra januar 2004. Har kjeden satt ned prisene på disse varene, ville de reklamert med det.

Det gjør ikke Lefdal.

Pepper

De store elektronikkjedene har etter å ha fått mye pepper riktignok sluttet å bruke ord som 'januarsalg' i reklamebilag og annonser.

Omfanget av markedsføring i januar er samtidig like stort som før. Folk flest går antagelig ut fra at elektronikkjedene - likhet med for eksempel klesbutikker, som selger ut klær billig for å få plass til nye kolleksjoner - også har januarsalg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.