Kun én av fire har sjekket pensjon

Få blir positivt overrasket.

Best oversikt over din fremtidige pensjon får du hvis du logger deg på pensjonstjenestene til NAV eller Norsk Pensjon. Gjør det i dag! Foto: COLOURBOX
Best oversikt over din fremtidige pensjon får du hvis du logger deg på pensjonstjenestene til NAV eller Norsk Pensjon. Gjør det i dag! Foto: COLOURBOX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Én av fire nordmenn har sjekket sin pensjon på nett, men de færreste blir positivt overrasket over hva de kan forvente å få utbetalt, viser en spørreundersøkelse Norstat nylig har gjennomført for Storebrand.

Det er likevel ingen grunn til å fortvile. Enkle grep kan gi deg en høyere pensjon, men det gjelder å komme i gang så tidlig som mulig.

Tips for alle aldre: Slik bør du spare

Mister halve lønna

Blant de som har sjekket sin pensjon på nett, er det ifølge Norstat kun én av tjue som blir positivt overrasket over pensjonsprognosen. Tre av ti oppgir at resultatet var lavere enn forventet, mens seks av ti oppgir at den var omtrent som forventet.

Pensjonsøkonom Knut Dyre Haug i Storebrand er ikke overrasket over at såpass mange blir skuffet over pensjonsprognosen.

– Altfor mange har urealistiske forventninger til pensjonsutbetalingene. De tror at 66 prosent av lønn er det normale å få i pensjon fra folketrygd og arbeidsgiver, men det er det svært få som vil få. Normalen er mellom 50 og 60 prosent. Har du høy lønn, må du forvente en enda lavere andel. De fleste må i tillegg spare på egenhånd for å få å leve det livet man ønsker som pensjonist, sier Dyre Haug.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer