MySafety ringte reserverte Margaretha.no-kunder

Kundene godtok vilkår, fikk ulovlig telefonsalg

Ringte folk som handlet i nettbutikk selv om de var reservert. Nå må de ut med 200.000 kroner i gebyr.

SOLGTE NUMRE: Gjennom et samarbeid mellom nettbutikken Margaretha.no og MySafety fikk nordmenn telefonsalg, til tross for at de var reservert. Forbrukertilsynet mener telefonsalget var ulovlig. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
SOLGTE NUMRE: Gjennom et samarbeid mellom nettbutikken Margaretha.no og MySafety fikk nordmenn telefonsalg, til tross for at de var reservert. Forbrukertilsynet mener telefonsalget var ulovlig. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Jeg kjøpte noen krus her for litt siden» skriver en av kundene hos butikken Ateljé Margaretha på deres Facebook-sider.

Butikken selger blant annet utstyr til brodering, hekling og strikking gjennom Margaretha.no og postordre. Kunden sier hun er fornøyd med selve kjøpet, men:

«I etterkant ble jeg oppringt av en telefonselger som har fått (kjøpt) mine opplysninger fra dere, og det er jeg Ikke fornøyd med!»

Med kjøpet godtok hun samtidig vilkår som sa at selskapet MySafety kunne ringe henne.

Men fordi kvinnen var reservert mot telefonsalg, og de lange vilkårene ikke var tydelige nok, brøt MySafety loven, ifølge Forbrukertilsynet.

Og nå får selskapet 200.000 kroner i gebyr for ulovlig telefonsalg.

Derfor brøt de loven

- Personene som er oppringt har reservert seg mot telefonsalg. De har ingen eksisterende kundeforhold hos MySafety, og har heller ikke bedt uttrykkelig om å bli kontaktet av selskapet. Oppringingene er derfor ulovlige, forklarer direktør Elisabeth Lier Haugseth i Forbrukertilsynet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer