Sparing

- Kundene våre har aldri spart mer

Flere undersøkelser bankene har gjennomført blant kundene sine viser at vi holder pengene tett til brystet nå.

SETTES TIL SIDEN: Storebrand har aldri sett flere kunder spare så mye som de gjør nå. Les hvordan de sparer i saken under. Foto: NTB Scanpix
SETTES TIL SIDEN: Storebrand har aldri sett flere kunder spare så mye som de gjør nå. Les hvordan de sparer i saken under. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

En fersk undersøkelse fra Storebrand viser at kundene deres har inngått 65 prosent flere spareavtaler i årets første kvartal sammenlignet med samme tid i fjor.

- I sparevolum utgjorde dette en økning på hele 132 prosent. Det er altså flere som sparer og sparebeløpene er større, sier Mari Rindal Øyen, leder for sparing i personmarkedet, til Dinside.

Banken ser at alle spareformer er i vekst, både sparing på konto og i fond. Det synes Øyen er positivt.

- Med lave renter på bankkonto kan det være lurt for flere å vurdere om de skal spare mer i fond fremover, sier hun.

Feriepengene får ny nytte

Sparebank 1 har også fått oppsiktsvekkende svar i sin nye forbrukerundersøkelse: For første gang oppgir er sparing på topp når de spør folk om hva de vil bruke årets feriepenger til.

Av de som får feriepenger vil 45 prosent i hovedsak bruke pengene på sparing, mens 37 prosent vil bruke feriepengene på det de er ment for, altså ferie, ifølge bankens undersøkelse.

- For øvrig vil 16 prosent bruke feriepengene til å nedbetale gjeld eller restskatt, noen vil også bruke den ekstra lønna til å få unna ubetalte regninger. Mange benytter tydeligvis anledningen til en økonomisk sommeropprydning, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer