Kunder får rekordstort kjøpeutbytte

Coop har aldri før utbetalt så mye i kjøpeutbytte som nå.

COOP-UTBYTTE: Coop utbetaler i disse dager rekordstort kjøpeutbytte til sine kunder. Du kan sjekke din saldo for året i appen fra 10. februar. Foto: Kristin Sørdal
COOP-UTBYTTE: Coop utbetaler i disse dager rekordstort kjøpeutbytte til sine kunder. Du kan sjekke din saldo for året i appen fra 10. februar. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coop melder om rekordstort kjøpeutbytte som i disse dager er på vei til medlemmene.

- Fordelene for de nær 1,9 millioner medeierne i Coop beløp seg til 2,4 milliarder kroner i 2020, hvorav rekordhøye 1,3 milliarder kroner utbetales som kjøpeutbytte i disse dager, sier konsernsjef Geir Inge Stokke i Coop Norge.

Unge, nye medlemmer

Dette er altså rekord, og henger også sammen med at samvirkelaget har fått mange nye medlemmer i 2020:

Antallet medeiere i samvirkelagene økte med over 120.000 i løpet av fjoråret til nesten 1,9 millioner. Ifølge Coop, har de fått spesielt mange yngre kunder: 38 prosent av de nye medeierne i 2020 er under 30 år og 60 prosent er under 40 år.

Coop melder at en samlet medlemsutbytte på 2,4 milliarder kroner er en økning på nærmere 300 millioner kroner fra 2019.

- Medeierne er våre beste og mest lojale kunder, som hver og en har bidratt til at vi nå utbetaler et rekordstort kjøpeutbytte for 2020. I tillegg har vi aldri hatt et høyere beløp på samlet besparelse fra kupongrabatter, verdier fra medlemskupp og andre medlemsfordeler, sier Stokke.

TACO: Fredagstacoen er hellig i mange norske hjem. Video: Kristin Sørdal. Klipp: Tobias Fjeldvang. Vis mer

- Ta ut pengene

Derya Incedursun, forbrukerøkonom i Nordea, sier til Dinside at man bør ta ut pengene dersom man ikke har tenkt å bruke dem innen kort tid.

- Renta på Coop-kontoen er ikke særlig høy, så mitt råd er å ta ut pengene og plassere dem for eksempel på en konto med høyere rente, BSU eller fond. Få mest mulig ut av pengene, råder Incedursun.

- Hvis du skal bruke pengene innen kort tid, kan du bare la pengene stå, fortsetter hun.

Slik fungerer det

Hos Coop kjøper du deg inn som medeier i samvirkelaget. Du får da kjøpeutbytte, rabattkuponger og særskilte medlemskupp. Merk deg at størrelsen på kjøpeutbyttet varierer med hvilket lokallag du er medeier i.

Utbyttet utbetales til din medlemskonto en gang i året, som altså er rundt disse tider.

Du må selv aktivt gå inn på din medlemskonto og overføre disse pengene til en annen konto, dersom du ønsker det.

Dersom du lar pengene stå på medlemskontoen, får du de rentebetingelsene som lokallaget tilbyr.

Depositumet som du betaler inn for å bli medeier, er ditt - og du får det tilbake dersom du melder deg ut.

Andre fordelsklubber

Coop er ikke eneste dagligvarekjede med fordelsprogram. Også Norgesgruppen har et liknende system, Trumf, men der kjøper du deg ikke inn som medeier. Du sparer opp kjøpeutbytte, som du kan disponere og bruke når som helst i løpet av året.

Rema 1000 har også medlemsrabatter, men der får du direkte rabatt i kassa når du handler i butikken.

Annonsørinnhold: Beste kredittkort for shopping

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer