Kunder raser mot SMS & VINN

Men selskapet bak, Kontura, mener det er kundenes egen feil.

SMÅTT: Skal du få med deg alle reglene for SMS & VINN fra Kontura, må du lese denne skriften i bunnen av den helsides annonsen.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke/Forbrukerombudet
SMÅTT: Skal du få med deg alle reglene for SMS & VINN fra Kontura, må du lese denne skriften i bunnen av den helsides annonsen. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke/Forbrukerombudet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av det siste året har Forbrukerombudet mottatt omlag 20 klager på selskapet Kontura, som står bak tjenesten SMS & VINN kjent fra annonser i blant annet Se og hør og Dagbladet.

Dette er oppgaver som kryssord og sudoku hvor svarene sendes inn på SMS, og hvor man dermed blir abonnent på en betalingstjeneste.

Her er noen av de syv klagene ombudet har mottatt bare siden desember:

  • En kvinne fra Oslo svarte på noen oppgaver i bladet Vi i Villa, og fikk senere et krav på over 900 kroner på mobilregningen. "Dette er noe av det frekkeste jeg har opplevd" skriver hun i klagen.
  • En kvinne fra Haugesund sendte inn svar etter å ha sett annonse i et ukeblad, og endte opp med regning på 1.260 kroner. "Det eneste jeg gjorde var å svare på en eller annen oppgave. Det stod ingenting om at dette var en økonomisk felle. Det går ikke an!" skriver hun til Forbrukerombudet.
  • Et elleve år gammelt barn brukte mobilen sin til å svare på barnekryssord, og fikk senere krav på 577 kroner på mobilregningen. "Kontura lokker med gevinster for løsning av barnekryssord og avtalebetingelsene er for lite opplyst, både ved førstegangs innsendelse og ved senere SMS-er" skriver faren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer