Taxfree

- Kunne økt mye mer

- Så godt som alle varer blir regulert i løpet av ett år.

PRISJUSTERING: Den største prisjusteringen som regel finner sted i mars eller april. Foto: Vidar Ruud / NTB
PRISJUSTERING: Den største prisjusteringen som regel finner sted i mars eller april. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert

Torsdag meldte MittJessheim at prisendringer finner sted hos Taxfreebutikkene på Oslo Lufthavn, og at prisene på enkelte varer økes jevnt gjennom året.

- Vi setter priser gjennom hele året. For oss kommer mye an på innkjøpspriser og valutakurser. Dette er reguleringer hos oss som skjer med ujevne mellomrom, sier Haakon Dagestad, HR- og kommunikasjonsdirektør i Travel Retail Norway, til avisa.

Han forteller at de har slitt med den svake kronekursen.

- På grunn av svak krone kunne vi økt prisene mye mer, men det har vi ikke gjort. Derfor får man som regel en vare billigere hos oss enn samme vare i utlandet. Der handler man i reell euro. Kronekursen har blitt svekket med 20 prosent, ergo burde prisveksten økt med 20 prosent, men det har den ikke gjort. Det gjør at prisen kan være lavere hos oss.

Til DinSide forteller Dagestad at prisene settes både opp og ned gjennom året.

- Mye skyldes at vi har kampanjepriser og det andre er at leverandørene justerer sine priser inn til oss. Så godt som alle varer blir regulert i løpet av ett år, slik det gjelder for alle tjenester og varer.

MittJessheim skriver at den største prisjusteringen som regel finner sted i mars eller april. Det bekrefter også kommunikasjonsdirektøren til DinSide.

- Det er fordi hovedforhandlingene foregår på høsten og vinteren og da er det naturlig at prisjusteringene skjer på våren.

Lokalavisa trekker også fram enkelte varer som har økt i pris hos Travel Retail Norway: Baileys 0,5 liter, Absolut Vodka, Braastad VSOP Cognac og Aperol.