Kunst i hvert eneste, lille museklikk

Den britiske webdesigneren Daniel Brown ble mandag 24. mai tildelt den presisjetunge britiske prisen Designer of the Year for sine morsomme, vakre små interaktive kunststykker. Brown fikk 25.000 pund, eller cirka 313.300 kroner, for sin innsats for utsmykking av det virtuelle rom. Hvorfor, kan du se her.

Foto: Emma McSweeney Foto: Emma McSweeney
Foto: Emma McSweeney Foto: Emma McSweeney Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Daniel Brown overbeviste juryen med sine lekende arbeider, sine eksperimentelle nettsider - og for sitt arbeid som multimediadirektør for nettsiden SHOWstudio - og det i konkurranse med tre andre unge og særdeles fremadstormende designere; produktdesigneren Sam Buxton, lampedesigneren Paul Cocksedge, og Craig Johnston - tidligere Liverpool-spiller og mannen bak verdens mestselgende fotballsko.

Selv kaller han seg en kreativ teknolog som spesialiserer seg på digital og interaktiv design. Han har en imponerende CV og portefølje for sine 26 år - han har blant annet stilt ut flere av sine verk i Design Museum tidligere, og San Fransisco Museum of Modern Art har kjøpt flere av hans nettkunstverk.

Klikk på bildene under for å se Browns animasjoner.

Du kan selv se Browns originale kunst på hans online galleri www.noodlebox.com. Nyere småsnutter fra Brown kan du se og leke med på den videreutviklete bits & pieces. De aller siste interaktive godsakene på hans nyeste showrom Play-Create.

Et hett stalltips er å aktivt bruke musepilen, trykk og trekk i bildet, det dukker stadig opp nye vinkler, perspektiver og finurligheter. Et besøk på disse nettsidene kan fort stjele hele lunchpausen og enda litt tid til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer