Kunsten å investere

Kunstmarkedet gir faktisk bedre avkastning enn aksjemarkedet.

Publisert
Sist oppdatert

Det har ofte vist seg at usikre tider på aksje- og boligmarkedet gjør at flere velger å investere nettopp i kunst. Og det kan faktisk være vel så lønnsomt.

- Har du ekstra penger som du kan tåle å tape, er det vel så sikkert å investere i kunst som i aksjer, sier kunsthistoriker Hilde Mørch.

- De færreste vet at kunstmarkedet faktisk gir enda bedre vekst i investert kapital enn aksjemarkedet. Sett i et femtiårsperspektiv har verdien av kunstverk generelt vokst både sikrere og raskere enn aksjer. I tillegg har man den fordelen at gevinsten på kunst er skattefri, sier Geir D. Hauge, som er kunstrådgiver i Formuesforvaltning.

Kunne du tenke deg å investere i kunst, men er usikker på hvordan du bør gå frem?

Ekspertene Geir D. Hauge, Hilde Mørch og Wenche Falkenhaug gir deg her sine beste tips til hvordan du kan gjøre et kunstkupp:

Orienter deg i markedet

De er enige om at det første man bør gjøre er å sette seg inn i, og skaffe seg kunnskaper om kunstmarkedet.

- Det er viktig å sette seg inn i kunsthistorien og samtidskunsten. Se så mye kunst som mulig for å trene opp øyet til å kunne stole på egne vurderinger, og etter hvert til å se kvalitet og særpreg, råder Mørch.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer