Kunsten å koke egg

Dagens strømsparetips er også ukens strømvinner.

Publisert
Sist oppdatert

Juryen synes tipset er et perfekt eksempel på hvordan man kan spare inn strøm med små grep i hverdagen, og falt for originaliteten.

Den første varmeovnen fra Wilfa går til Geir Pedersen fra Selebakk for dette tipset.

Vi gratulerer!

Kunsten å koke egg

Pedersen har prøvet og feilet litt på kjøkkenet. Han har begynt enkelt, dog noe mer avansert enn Dagbladets Andreas Viestad (som har gitt ut boken kunsten å koke vann), og starter med hvordan du kan spare energi når du koker egg.

Her er oppskriften:

Ved å utnytte den energien som er i en varm plate på komfyren kan man enkelt spare strøm ved å være litt bevisst. Dette kan illustreres ved for eksempel koking av egg. Jeg har selv praktisert dette i årevis.

Legg eggene i kaldt vann i kjelen. Kok opp på full effekt. Når vannet koker, slår du av varmen. Restvarmen som da er i plata er mer enn nok til å fullføre kokeprosessen. Ta tiden fra det koker, selv bruker jeg 3,5 minutter for perfekt bløtkokte egg (da er hvitten stiv, men plommen bløt). Dette fungerer både på tradisjonelle komfyrer og keramiske topper, som jeg selv har erfaring med.

Koker man egg til hver søndagsfrokost er dette 52 ganger x 3,5 minutter x antall watt spart (hvor mye vet jeg ikke, men besparelsen er 100 %!).

Og det beste; dette kan man jo overføre til ALL tilberedning av mat, det er bare spørsmål om å tenke seg om litt og lære seg hvordan man kan utnytte den energien som allerede er der. Som et siste eksempel til dette; vet man at potetene er ferdig kokt om 3-5 minutter kan man (vanligvis) like godt slå av plata, det er nok energi igjen til å få potetene ferdig.

Stor konkurranse

Wilfa og DinSide har i samarbeid en løpende konkurranse i januar, der tre heldige lesere kan vinne hver sin varmeovn - eller å slippe å betale strømregningen for forrige kvartal!

Alt du må gjøre for å vinne er å sende oss ditt beste strømsparetips.

Hver dag, til og med 1. februar, vil vi publisere et nytt tips, slik at alle leserne kan ta del i de smarte sparetipsene!

Les mer om konkurransereglene, premier og hvordan DU kan delta.

Vi gjør oppmerksomme på at flere lesere kan ha sendt inn omtrentlig samme tips. Der dette er tilfelle, har vi trukket ut en av de innsendte.Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer