Kunsten å koke egg

Dagens strømsparetips er også ukens strømvinner.

Publisert
Sist oppdatert

Juryen synes tipset er et perfekt eksempel på hvordan man kan spare inn strøm med små grep i hverdagen, og falt for originaliteten.

Den første varmeovnen fra Wilfa går til Geir Pedersen fra Selebakk for dette tipset.

Vi gratulerer!

Kunsten å koke egg

Pedersen har prøvet og feilet litt på kjøkkenet. Han har begynt enkelt, dog noe mer avansert enn Dagbladets Andreas Viestad (som har gitt ut boken kunsten å koke vann), og starter med hvordan du kan spare energi når du koker egg.

Her er oppskriften:

Ved å utnytte den energien som er i en varm plate på komfyren kan man enkelt spare strøm ved å være litt bevisst. Dette kan illustreres ved for eksempel koking av egg. Jeg har selv praktisert dette i årevis.

Legg eggene i kaldt vann i kjelen. Kok opp på full effekt. Når vannet koker, slår du av varmen. Restvarmen som da er i plata er mer enn nok til å fullføre kokeprosessen. Ta tiden fra det koker, selv bruker jeg 3,5 minutter for perfekt bløtkokte egg (da er hvitten stiv, men plommen bløt). Dette fungerer både på tradisjonelle komfyrer og keramiske topper, som jeg selv har erfaring med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer