Kupp for tøffinger på bilauksjon

Ingen tvil - du får bruktbil på auksjon til en brøkdel av hva du ellers må ut med - og rettighetene dine er omtrent like gode, skal vi tro ekspertene.

Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag 18. januar dukket vi opp i lokalene til Økern bilauksjon for å ta fenomenet i nærmere øyensyn. Etter å ha sittet oss gjennom 30 biler, konkluderer vi: Ja, det er billige biler å få kjøpt der. Dessuten: Er du av den litt tøffe forbrukertypen, som ikke går av veien for en tvist eller to, er rettighetene dine omtrent like gode som hos enhver bruktbilforhandler.

Showet starter

Omtrent halvparten av de første tredve bilene lagt ut på auksjon ble ikke solgt den dagen - enten fordi minsteprisen som var forutsatt fra eieren ikke ble oppnådd, eller simpelthen fordi auksjonarius selv syntes det ble i billigste laget - ikke vet vi - underholdende var det, i alle fall, og en fin fritidsaktivitet for alle som likevel har tenkt å snuse i bilmarkedet.

Ganske nøyaktig klokken 18 begynte auksjonarius sin introduksjon, med en kjapp gjennomgang av auksjonsvilkårene og kjørereglene for auksjonen (en finger=100 kroner opp, fem fingre 500 kroner, knyttneve - en tusenlapp). Deretter ble det hyttet med never, vinket diskret med håndflater, konferert med partnere i flerfoldige timer, til hver av de 51 bilene på listen var blitt veiet av et marked på det meste på omtrent 100 personer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer