Kupp på DVD-bokser

FILM: Elkjøp satser hardt på DVD-salg for tida, men hvordan står de seg mot nettbutikkene? Svaret får du her.

Publisert
Sist oppdatert

For ivrige filmfantaster er det ikke uventet DVD-boksene som frister mest. Samleboksene tar seg nemlig ikke bare godt ut i DVD-hylla. Som regel får du også: Bedre bilde og lydkvalitet enn på standardversjonene.

Store mengder med bonusmateriale. For eksempel dokumentarer om filmene, slettede scener og intervjuer med skuespillerne.Det store spørsmålet blir derfor hvor det lønner seg å kjøpe DVD-boksene: I butikken, eller via de utenlandske eller norske nettbutikkene.

Elkjøp er blant butikkjedene som nå kjører hardt på DVD-bokser for å lokke kundene til butikken. Samtidig kan du også få de fleste boksene via Elkjøps nettbutikk, vi har derfor sammenlignet deres priser med de andre nettbutikkene.

De utenlandske butikkene taper

Jevnt over er vårt hovedinntrykk at de utenlandske nettbutikkene selger filmene billigere enn sine norske konkurrenter. Men dette gjelder kun så lenge du kjøper filmer til under 200 kroner.

Når du kjøper filmer fra utlandet som koster mer enn 200 norske kroner – noe som gjelder alle samleboksene på DVD - må du nemlig betale norsk moms på hele salgssummen. I tillegg kommer et spedisjonsgebyr på rundt 149 kroner til posten. Og selv om du fortoller filmene selv, krever Posten likevel et gebyr på 62 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer