Kupp på DVD-bokser

FILM: Elkjøp satser hardt på DVD-salg for tida, men hvordan står de seg mot nettbutikkene? Svaret får du her.

Publisert
Sist oppdatert
Gollum, fra Ringenes Herre To tårn.
Gollum, fra Ringenes Herre To tårn. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


For ivrige filmfantaster er det ikke uventet DVD-boksene som frister mest. Samleboksene tar seg nemlig ikke bare godt ut i DVD-hylla. Som regel får du også:

  • Bedre bilde og lydkvalitet enn på standardversjonene.
  • Store mengder med bonusmateriale. For eksempel dokumentarer om filmene, slettede scener og intervjuer med skuespillerne.
Det store spørsmålet blir derfor hvor det lønner seg å kjøpe DVD-boksene: I butikken, eller via de utenlandske eller norske nettbutikkene.

Elkjøp er blant butikkjedene som nå kjører hardt på DVD-bokser for å lokke kundene til butikken. Samtidig kan du også få de fleste boksene via Elkjøps nettbutikk, vi har derfor sammenlignet deres priser med de andre nettbutikkene.

De utenlandske butikkene taper

Jevnt over er vårt hovedinntrykk at de utenlandske nettbutikkene selger filmene billigere enn sine norske konkurrenter. Men dette gjelder kun så lenge du kjøper filmer til under 200 kroner.

Når du kjøper filmer fra utlandet som koster mer enn 200 norske kroner – noe som gjelder alle samleboksene på DVD - må du nemlig betale norsk moms på hele salgssummen. I tillegg kommer et spedisjonsgebyr på rundt 149 kroner til posten. Og selv om du fortoller filmene selv, krever Posten likevel et gebyr på 62 kroner.

Eksempel:
Play.com er en av flere utenlandske nettbutikker som er kjent for lave priser og gratis frakt til Norge. Indiana Jones koster her – omregnet til norsk valuta, 392 kroner – inkludert frakt. Og dette er klart billigere enn den prisen du får i norske butikker og nettbutikker.

Dessverre ødelegger de norske reglene moroa. I tillegg til filmprisen må du nemlig betale moms på 94 kroner, samt et ekspedisjonsgebyr på 149 til posten.

Totalprisen øker dermed til hele 635 kroner - og er et godt eksempel på at det er lite attraktivt å handle fra utlandet så lenge 200-kroners grensen brytes.

Når det gjelder DVD-boksene blir det derfor langt billigere å handle i Norge. Vi har derfor sett på prisene over disk hos Elkjøp, Platekompaniet og AkersMic, og sammenlignet med hva du må betale i de vanlige norske nettbutikkene.

Trykk her for å gå rett til resultatene

Ekstern lenke til Postens fortollingsregler.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer