Kurerer snorking på to minutter

Leger ved St. Olavs Hospital i Trondheim har utviklet en enkel behandling av snorking.

Publisert
Sist oppdatert

Behandlingen består av å stive opp den bløte delen av ganen for å stanse vibreringen som fører til snorking. Det blir gjort ved å operere inn tre tynne tråder. Operasjonen tar to minutter, og blir gjort med lokalbedøvelse.

Metoden er utviklet av legene ved St. Olavs Hospital i samarbeid med et amerikansk selskap.

I februar i fjor ble snorking satt på dagsordenen da platformarbeidere i Nordsjøen klagde på at de ble holdt våkne av snorkende kolleger de delte rom med.

Stortingsrepresentant Karin Andersen (SV) skrev etter stort påtrykk fra arbeidere på sokkelen et brev til arbeids- og administrasjonsminister Victor D. Norman og ba ham rydde opp i problemene.

- Det ga oss mer drivkraft til å finne en løsning, selv om forskningsprogrammet allerede var godt i gang, sier doktor Ståle Nordgård til nyhetstjenesten Ananova.

- Flere titalls personer har fått utført prosedyren. 80 prosent av pasientene og 70 prosent av partnerne deres sier de er fornøyde.

- Dette er en mye mindre dramatisk metode enn de som er vanlige å bruke i dag. Det gjør mindre vondt og lager ikke arr, sier Nordgård.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer