Kuropphold koster og smaker

Du kan finne helsefarmer og SPA-hoteller over hele Europa. DinSide gir deg en rask guide til stressreduserende fritidsreiser.

Publisert

Det finnes uttallige kur- og terapihoteller rundt om i Europa. Spesielt i kuroppholdenes hjemland i indre og østlige deler av Europa, er det mengder av tilbud. Også nærmere våre kyster finnes velrenommerte steder for avslapping og velvære. Men opphold på helsefarmer eller SPA er vel forferdelig dyrt, tenker du kanskje. Ja, det kan fort bli dyrt, men kanskje ikke så forferdelig som du tror likevel.

Vann, gjørme og vegetarkost

Vanlige gjengangere i kuroppholdsverdenen er bruken av vann. Du kan tydelig kurere det meste ved bruk av vann - enten det er ferskt, mineralvann eller sjøvann. I tillegg satser mange på et asketisk kosthold, forskjellige innpakninger i gjørme og urter, og selvfølgelig et uttall varianter av trening og skjønnhetsbehandling. De aller fleste steder kan du kjøpe pakker der du får en viss mengde av gitte behandlings- og pleietyper, i tillegg til fri bruk av treningsfasiliteter, badstuer, bad og bassenger.

Eldresenter?

Mange er kanskje redde for at et kuropphold vil føles som en tur på eldresenteret. Men der er det nok store forskjeller fra sted til sted. Hoteller som satser spesielt på å behandle diverse lidelser, vil ofte ha en overvekt av eldre mennesker. De stedene som satser mer på aktiviteter og treningsformer, vil nok ha flere yngre deltakere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer