Dagpenger fra Nav

Kurs og studier kan koste deg dagpengene

Å begynne på kurs eller studier uten å gi beskjed til Nav, kan føre til at du mister allerede utbetalte dagpenger.

KURS ELLER STUDIER? Meld fra til Nav og sjekkreglene før du lærer deg noe nytt, hvis du mottar dagpenger fra Nav. Foto: NTB Scanpix
KURS ELLER STUDIER? Meld fra til Nav og sjekkreglene før du lærer deg noe nytt, hvis du mottar dagpenger fra Nav. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Blir du arbeidsledig og søker om dagpenger, er det viktig å gi Nav riktig informasjon når du fyller ut papirene. Dessuten er det greit å være klar over at man som hovedregel ikke kan ta utdanning eller være under opplæring samtidig som man mottar dagpenger.

Da risikerer du å måtte betale tilbake dagpengene for perioden du har deltatt på studier.

Tilbakebetaling av 44.500 kroner

En dom i Trygderetten viser et eksempel på nettopp dette, der en kvinne må betale tilbake dagpenger for en periode på to og en halv måned fordi hun deltok på et kurs i kostholdsveiledning.

Noe av problemet i det konkrete tilfellet, er at kvinnen ved utfylling av søknaden om dagpenger opplyste at hun ikke var under utdanning. Dessuten har hun krysset nei på meldekortene, på spørsmålet om hun har vært under utdanning.

Først etter å ha fått innvilget dagpenger opplyste hun overfor Nav at hun var under utdanning og søkte om godkjenning av denne, og retten til å beholde dagpengene.

Dette ble avslått, og etter å ha klaget til Nav har Trygderetten også behandlet saken, og kommet frem til at hun må betale tilbake dagpengene for den aktuelle perioden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer