Kurs reduserer ungdomsfyll

Kurs i konsekvenser av alkoholbruk fører til at færre drikker seg fulle på fest. En rekke videregående skoler setter alkohol på timeplanen.

Publisert
Sist oppdatert

- Vi fokuserer på hvilke forventninger ungdommene har til alkohol. Vi ser på effektene av alkohol, og hvilke forholdsregler man bør ta, sier sosialantropolog Bjarte Bøe.

Tusenvis av elever i videregående skole deltar i undervisningsopplegget Fryspunkt, som er utviklet av Stiftelsen Bergensklinikkene, på oppdrag for Bryggeriforeningen. IGOR/Rogalandsforskning står for gjennomføringen av programmet.

Undervisningen er ikke basert på skremsler, men fokuserer på de akutte skadene alkohol kan føre til blant uerfarne ungdommer. Det oppklarer også misforståelser om alkohol. Undervisningsopplegget er på til sammen ti skoletimer

En spørreundersøkelse som ble gjennomført blant ett tusen elever i Hordaland før og etter prosjektet startet, viser at mange elever endret holdning til alkohol.

Antallet elever som trodde de ville drikke seg fulle på neste fest ble redusert med ti prosent, og 12 prosent flere sa de ikke ville drikke alkohol i det hele tatt.

Stort engasjementAlle førsteårselevene ved Sandefjord videregående skole, 600 i tallet, er blant dem som nå deltar i undervisningsopplegget Fryspunkt. Opplegget engasjerer elevene sterkt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer