Kurs, terapi, hypnose og personlig veiledning

Det er mange som har spesialisert seg på å hjelpe nordmenn å stumpe røyken. Her er noen av dem:

Publisert
Sist oppdatert

De norske røykeslutternes far

Mens den greske legen dr Lindberg gjør sitt beste for å slanke nordmenn, er det en den kinesk utdannete palestineren Dr Kimo som har gått løs på røykesuget vårt. Han har etablert røykeklinikker over hele landet - og tilbyr flere forskjellige røykesluttpakker, både kurs fra 3-6 måneder (14-20-pluss behandlinger), og "gjør-det-selv" pakker der du kan få en konsultasjon med veileder før du begynner. I anledning den nye og utvidete røykeloven finner vi til og med kampanjetilbud på Dr Kimo-kurs.

Hvor: Oslo, Stavanger, Bergen, Drammen, Kongsberg, med fler. Kontakt: Dr Kimo, telefon: 22 94 15 00Pris: fra 2.900 kroner (eller rundt 45 røykpakker) for et 3-måneders kurs og fra 1.280 kroner (nesten tyve 20-pakninger) for den enkleste "gjør-det-selv" pakken.

Hypnose

Foretrekker du å la underbevisstheten gjøre jobben er kanskje hypnose noe for deg. - Røykere som vil slutte trenger kun mellom tre og seks timer med hypnoseterapi for å slutte, sier Remi Marents ved Askerterapeutene. Han kurerer røykesug ved hypnose.

Behandlingen går i trinn. Første gangen er det inntaksintervju med spørsmål og prøvehypnose, for at pasienten skal få øvet seg. Under hypnose spør Marents slutteren om når de ønsker å slutte, og ved valgmuligheter velger de fleste 1-2 uker. Marents legger vekt på de positive aspektene ved røykeslutt, i tillegg til å bygge opp selvtilliten til pasienten heller enn å fokusere på de negative sidene ved tobakk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer