Kurser seg ned i vekt

550 kroner skiller billigste og dyreste.

Det finnes slankekurs for de fleste; endre, unge, menn, kvinner, trim-deg-slank og tenk-deg-slank. Du sparer 550 kroner på å velge det billigste. Foto: Colourbox
Det finnes slankekurs for de fleste; endre, unge, menn, kvinner, trim-deg-slank og tenk-deg-slank. Du sparer 550 kroner på å velge det billigste. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Trim deg slank, spis seg slank, tenk deg slank - eller kanskje aller helst alt på en gang. Slanking er big business, og det finnes et uttall av "smarte" slankekurer som gjerne skal hjelpe deg raskt ned i vekt.

Vi har pristestet seks kursopplegg for bedre helse og smalere livlinje. 550 kroner skiller dyreste og billigste. Se pristabellen nederst i artikkelen.

Det som imidlertid skjer for mange, er at vekta kommer på igjen etter slankekurens slutt. En analyse av 31 studier av slankere, utført ved universitetet i California i 2007, viste at opptil to tredjedeler av slankerne la på seg mer i løpet av en femårsperiode etter dietten, enn de hadde kvittet seg med under dietten. Slankerne i studiene tok i gjennomsnitt av seg mellom 5 og 10 prosent av vekten sin i løpet av de første seks månedene av dietten. Men dette, og mer til, kom altså på igjen i veldig mange tilfeller.

Forskerne i studien uttalte at moderat spising og trim syntes å være en god idé, med tanke på å holde vekta nede. Og ifølge Dr. Ian Campbell, angriper mange slanking som et korttidsmål.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer