Kutt røyken med hypnose

De fleste kan kutte røyken ved hypnose. Bare et fåtall er helt uimottakelig. En forutsetning er at du selv vil, at du virkelig ønsker å kutte røyken, hevder psykolog Sigurd Stubsjøen.

Publisert
Sist oppdatert

Helseminister Dagfinn Høybråten (KrF) har i år virkelig satt søkelyset på røykeskader. Ingen norsk politiker før ham har kjørt et så sterkt løp for å få et røykfritt samfunn. Fra årsskiftet neste år får vi sannsynligvis verdens strengeste røykelov - og totalforbud mot røyking på utesteder. Riktignok utsatt til utpå vårparten. Antakelig er det bare begynnelsen.

Men kampanjene har stort sett som mål å få ikke-røykere til ikke å begynne, først og fremst ungdom. Lite har vært gjort for å hjelpe arme storrøykere ut av nikotinens favntak. Bortsett fra å foreslå røykeplaster, nikotintyggegummi og inhalator. Og sterk vilje og selvdisiplin.

Håp for storrøykere- Men det fins håp, sier psykolog Stubsjøen (42), forutsetningen er at du virkelig vil. Stubsjøen driver sin egen praksis i Oslo. Han er spesialist på å fjerne fobier og annet uønsket livsstil-rusk i det menneskelige sinn. Han driver også selvhypnosekurs.

Stubsjøen hevder at han ved såkalt hypnoterapi årlig hjelper 15-20 av sine klienter til å slutte å røyke. Bare hittil i år har han angivelig hjulpet 5-6 pasienter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer