Kutt studielånet med 50.000 kroner!

Studielånet svir, og derfor er det viktig å redusere lånet så fort som mulig. Selv om du er i vill gledesrus over endelig å være ferdig, må du ikke glemme at oppgjørets time nærmer seg. Har du fullført en utdannelse normert til minst 10 semestre skal studielånet kuttes mellom 20.000 og 50.000 kroner.

Publisert

For å få ettergitt lån må du fylle to vilkår: For det første må du ha tatt en utdanning som er normert til ti semester eller mer, og for det andre må du ha lån i Lånekassen.

Fram til i høst måtte studentene selv søke om å få ettergitt deler av studielånet etter å ha fullført en høyere utdanning. Selv om alle fikk innvilget ettergivelsen, var det liten tvil om at det var en uting at du faktisk måtte søke selv, dette burde selvfølgelig skjedd automatisk.

Ordningen ble med rette kritisert, blant annet fra studentavisen Universitas som den 1.desember hevdet at uteksaminerte studenter har gått glipp av 200 millioner kroner fordi de ikke hadde søkt om ettergivelse. Riktigheten av denne enorme summen ble imidlertid bestridt av lånekassen.

Nå er imidlertid praksisen endret.

Automatisk i år - men du må passe på

I år skal du slippe å søke om ettergivelse. Lånekassen har nemlig bedt alle lærestedene i Norge om kandidatlister, slik at lånet kan ettergis uten søknad fra kandidatene. Ordningen vil omfatte alle som har tatt eksamen fra og med høstsemesteret 1999.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer