Kutt ut sløsingen i 2013

Sjekk hvor mye du kan spare med DinSides sløsekalkulator.

GIR DEG SVARET MED EN GANG: Sløsekalkulatoren kan gi deg en skikkelig vekker med bare noen få tastetrykk. Sløser du mye, kan du sitte igjen med en feit sparekonto på slutten av året hvis du endrer vanene dine.  Foto: DinSide
GIR DEG SVARET MED EN GANG: Sløsekalkulatoren kan gi deg en skikkelig vekker med bare noen få tastetrykk. Sløser du mye, kan du sitte igjen med en feit sparekonto på slutten av året hvis du endrer vanene dine. Foto: DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Husker du Christer fra Luksusfellen som sammen med kjæresten sløste bort 166.000 kroner i året, blant annet på hurtigmat? Paret fikk rett og slett sjokk da de innså hvor mye penger de faktisk brukte.

Siden vi akkurat har gått inn i et nytt år, kan det være en god anledning til å få orden på egen økonomi. Punkt én er å kutte ut sløsingen.

Les også: Har innført kjøpestopp i 2013

Lett å få oversikt

Med DinSides sløsekalkulator er det lett å finne ut hvor mye som går med til unødvendig forbruk.

Husk nemlig at sløsing på 166.000 kroner i året i stedet kan brukes til å betjene et lån på 2,3 millioner. Det setter sløsingen i perspektiv og viser at mange faktisk kan klare å spare opp egenkapital til boligkjøp bare ved å bli mer bevisste på sitt eget forbruk.

Kjøpte leilighet som 21-åring: Kim-André har spart til bolig siden konfirmasjonen

Men er det brus, røyk eller kaffe?

Med sløsekalkulatoren er det heldigvis du selv som bestemmer hva som er sløsing, og det er kun de postene du velger å inkludere som blir med i regnestykket.

Beløpene blir likevel fort store når man legger dem sammen for et helt år. Og det ser du tydelig hvis du definerer brus, røyk og kaffe som sløsing:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer